ŽIVOT NA VLASTI

Županica Lovrić svoje prometne kazne plaćala iz proračuna

Sisak, 031109.Nakon lokalnih izbora koji su bili u svibnju 2009. g. odrzan je prvi Savjet zupanice sisacko-moslavacke zupanije Marine Lovric Merzel.Na fotografiji Marina Lovric Merzel zupanica sisacko-moslavacke zupanije.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš / CROPIX

SISAK - Policija u Sisku istražuje nezakonitu praksu plaćanja privatnih kazni za prometne prekršaje bivše direktorice Gradskih groblja Sisak Ksenije Vrebac s računa tvrtke Gradska groblja. Potvrdio nam je to aktualni direktor groblja Mijo Domitrović.

Rekao je kako su policijski djelatnici bili kod njega raspitujući se o tome slučaju, te da su mu pokazali uplatnice za prometne prekršaje plaćene s računa Gradskih groblja.

- Bio sam šokiran - rekao je Domitrović dodajući kako još nije pohvatao sve konce u tvrtki kojoj je na čelu dva mjeseca i koju je zatekao u vrlo lošem stanju, s velikim dugovima i gubicima.

Došli smo do četiri računa iz kojih je vidljivo da je Gradsko groblje Viktorovac platilo kaznu za svoju direktoricu 29. travnja, 17. lipnja, 24. srpnja i 27. kolovoza ove godine. Uplatnica od 27. kolovoza na iznos od 500 kuna, plaćena s računa groblja zbog prebrze vožnje direktorice groblja u službenom automobilu groblja u Velikoj Gorici.

Direktor Gradskih groblja veli kako nitko nema pravo naplaćivati kazne za prometne prekršaje s računa tvrtke, bez obzira radilo se o službenom ili privatnom vozilu. Kada netko prebrzo vozi on sam čini prekršaj i sam mora snositi odgovornost, a ne to prevaljivati na račun tvrtke, odnosno poreznih obveznika.

Doznajemo da je bivša direktorica čak intervenirala u policiji jer je dobila opomenu zbog neplaćanja kazne. Pokazala je uplatnicu Gradskih groblja tvrdeći da je račun za kaznu plaćen, iako se na uplatnici nigdje ne vidi njeno ime, a kazna za prebrzu vožnju izrečena je na njeno ime.

Nažalost, bivša direktorica groblja koja je smijenjena s mjesta direktorice zbog lošeg vođenja tvrtke i nezakonitog poslovanja, te umjesto otkaza po nalogu gradonačelnika premještena na drugo mjesto u gradskim tvrtkama, nije jedina koja privatne kazne voli naplaćivati s računa tvrtke.

U posjedu smo računa iz svibnja 2009. godine koji potvrđuje da je kazna za pogrešno parkiranje u Zagrebu službenog audija županice Marine Lovrić Merzel, reg. oznake SK 855 EK, u iznosu od 231 kunu plaćena iz županijskog proračuna.

U odobrenju za isplatu po kazni za parkiranje stručne službe Sisačko-moslavačke županije čak se pozivaju na Zakon o sustavu državne uprave i Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave, te potvrđuju zakonsku ispravnost plaćanja kazne za pogrešno parkrianje službenog vozila županice na teret proračuna Sisačko-moslavačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:55