ZBOGOM ŠALICI

Žuri vam se? Udahnite svoju jutarnju dozu kofeina!

Le Whif izgleda poput kratke cigare, a jedna doza daje oko 100 miligrama kofeina što je jednako količini expresso kave u maloj šalici i nosi samo jednu kaloriju
 YouTube

Je li vam se ikada dogodilo da niste stigli popiti jutarnju kavu jer već odavno kasnite? U takvim trenucima ljudi najčešće pomisle koliko bi bilo jednostavnije da se kava može, recimo, - udahnuti.

Baš kao što kaže narodna poslovica 'Pazi što želiš može ti se ostvariti', zahvaljujući kreativnoj genijalnosti profesora s Harvarda Davida Edwardsa od sada je i to moguće.

Edwards je patentirao proizvod Le Whif koju zgriženim ovisnicima o kavi omogućuje da svoju jutarnju dozu kofeina - udahnu.

- Le Whif daje 'udarac' poput snažne kave bez potrebe za šalicom - objašnjava Edwards.

Kako sve to funkcionira? Osoba stavlja jedan dio štapića Le Whif, koji izgleda poput nešto kraće cigare, u usta te lagano udiše.

'Whifferi' svakom novom 'dozom' uzimaju oko 100 miligrama kofeina što je jednako količini expresso kave u maloj šalici. Za one koji se brinu o unosu kalorija, Le Whif ima energetsku vrijednost upola manju od jednog bombončića Tic Taca - jednu kaloriju.

Le Whif zapravo nije ništa drugo već kava usitnjena do te razine da se bez problema može udahnuti. Štapići dolaze u tri okusa, čokolada, malina-čokolada i mentol-čokolada, a u planu je predstavljanje još okusa.

- Imate osjećaj kao da pušite čokoladu - dodao je Edwards.

Prema pisanju New York Posta, Le Whif je postigao jako dobar uspjeh. Od prezentiranja prošlog četvrtka do danas prodano je 108 pojedinačnih štapića te 93 trostruka pakiranja. S druge strane Business Insider je 'bezdimnu kofeinsku cigaretu' već bio nazvao 'najboljim izumom ikada'.

Što vi mislite o tome? Postoji li mogućnost da smotuljak kofeina zamijeni šalicu jutarnje kave?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:31