Sajam Gast

Više od 1000 izlagača i brendova iz nekoliko europskih zemalja: "Preseljenje u Zagreb pokazalo se kao pun pogodak"

Naglasak Gasta je na kvaliteti a hrvatski proizvođači jedino kvalitetom svojih proizvoda mogu konkuriratiglobalnim proizvođačima

Međunarodni sajam GAST 2024, sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme

 Ivana Grgic/Cropix

Na ovogodišnjem, 28. međunarodnom sajmu Gast 2024, koji se po prvi put održava u Zagrebu, na dosad najvećem prostoru Arene Zagreb od 23. do 25. veljače 2024. godine, predstavlja se više od 1.000 izlagača i brendova iz nekoliko europskih zemalja.

Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke Sajam Split, organizatora sajma Gast, zadovoljna je odazivom izlagača i najavama posjeta sajmu gospodarstvenika i građana.

"Preseljenje u Zagreb iz Splita, zbog nedostatka prostora u gradu u kojem se ovaj sajam godinama održavao, pokazalo se kao pun pogodak. Naravno, ako se pronađe prostor u Splitu gdje se mogu održavati sajmovi da ćemo se ponovno vratiti u Split. Vjerojatno ćemo u tom slučaju održavati sajmove i u Splitu i u Zagrebu“, istaknula je Sanja Vuković Veić.

image

Međunarodni sajam GAST 2024, sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme

Ivana Grgic/Cropix

Ovogodišnji, 28. međunarodni sajam Gast 2024, mjesto je okupljanja ciljane publike poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te vlasnika ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske s jedne strane te proizvođača i distributera s druge strane.

Ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Barać, kazao je da ovakve manifestacije znače puno za hrvatske proizvođače te da ih iz tog razloga Ministarstvo poljoprivrede i podupire.

image

Međunarodni sajam GAST 2024, sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme

Ivana Grgic/Cropix

Izvrsno mjesto

„Razlog je to što držimo da je ovo izvrsno mjesto za predstavljanje proizvođača hrane i opreme iz Hrvatske.Naglasak na ovom sajmu je na kvaliteti a hrvatski proizvođači jedino kvalitetom svojih proizvoda mogu konkurirati velikim globalnim proizvođačima. Upravo je politika kvalitete u fokusu nama u ministarstvu poljoprivrede“, istaknuo je Zdravko Barać.

Žitoproizvod iz Karlovca prvi put izlaže na sajmu Gast. Radi se o rijetkom i možda najvećem proizvođaču proizvoda na bazi brašna koji koristi isključivo domaće brašno kao sirovinu te koji ima isključivo domaću radnu snagu.

"Žitoproizvod i naši proizvodi poznati su našim kupcima. Radimo sa svim renomiranim maloprodajnim i veleprodajnim tvrtkama u Hrvatskoj. Imamo i veliki broj gastro partnera širom Hrvatske. Što se tiče sajma očekujemo neka nova poznanstva a i nove partnere i klijente“, istaknuo je Vanja Hanić, predsjednik uprave tvrtke Žitoproizvod iz Karlovca.

image

Međunarodni sajam GAST 2024, sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme.

Ivana Grgic/Cropix

Mislav Mihalj, direktor prodaje tvrtke Hemco iz Đakova naglašava kako Hemco ima vrlo širok proizvodni asortiman.

"Proizvodimo medicinsku odjeću, odjeću za vojsku i policiju, ugostiteljsku odjeću i radnu odjeću tako da svake druge godine predstavljamo drugačiji asortiman. Na Gastu predstavljamo paletu vlastitih brendova i paletu brendova koje zastupamo na hrvatskom tržištu a koja je namijenjena Horeca segmentu.Radimo i odjeću za velike hrvatske kompanije poput Podravke. Naša osnovna prednost uz dokazanu kvalitetu je brzina prilagodbe situaciji, brzina isporuke i reakcije čak i za vrijeme špice turističke sezone", istaknuo je Mislav Mihalj.

image

Međunarodni sajam GAST 2024, sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme

Ivana Grgic/Cropix

Izaslanstvo obišlo izlagače

Sajam su prvog dana, u sklopu otvaranja, obišli državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Barać i pomoćnica pročelnice za Gradskog ureda za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije Zagreba Nera Pavić. U ime organizatora, goste i izlagače su pozdravili direktorica Sajma Split Sanja Vuković Veić i direktor grupe sajmova GAST Bogdan Šarić.

Iz tvrtke sajam Split naglašavaju da sajam Gast u Zagrebu omogućava poslovnim ljudima da svoje HoReCa poslove ugovore na nacionalnom nivou i u pravo vrijeme - vrijeme pripreme za nadolazeću turističku sezonu. „Posjetiteljima i izlagačima omogućava da ostvare što veći poslovni potencijal. Ovaj događaj omogućava direktnu promociju i ugovaranje poslova pred još jednu uspješnu turističku sezonu, uz posjet brojnih glavnih aktera turističke scene: hotelijera, ugostitelja, iznajmljivača iz Hrvatske i Europe“, istaknuli su iz tvrtke Sajam Split.

image

Međunarodni sajam GAST 2024, sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme

Ivana Grgic/Cropix

Sajam Gast 2024 obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: 28. Međunarodni sajam prehrane, 28. Međunarodni sajam pića, 28. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 28. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 20. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura, 18. Međunarodni sajam kave, 18. Međunarodni sajam Saturn i 8. Međunarodni sajam sladoleda, slastica i pekarskih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:25