Stručni sajam

Najveći gastro događaj u ovom dijelu Europe održava se ovaj vikend u Areni Zagreb


 

 Josko Ponoš/Cropix
Najstarija sajamska manifestacija Dalmacije, nakon 27 godina prvi puta nije organizirana u Splitu

Prvi puta, nakon 27 godina, sajam GAST ne održava se u Dalmaciji, već u Areni Zagreb. Ovogodišnji, 28. međunarodni sajam GAST 2024., ovog će vikenda biti središte okupljanja vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske, dok će s druge strane stajati proizvođači i distributeri. Na sajmu će biti predstavljeno više od 1000 izlagača i brendova, koji će moći prezentirati i promovirati svoje proizvode i usluge direktno pred potencijalnim klijentima i konkurencijom. Sajam GAST 2024. obuhvaća niz specijaliziranih sajmova posvećenih prehrani, piću, hotelskoj i ugostiteljskoj opremi, vinu, namještaju, kavi, te naposljetku - sladoledu, slasticama i pekarskim proizvodima.

image

Dražen Zeljković

Tomislav Krišto/Cropix

Radionice veganskih slastica koje će voditi Dražen Zeljković, gostovanja inozemnih renomiranih kuhara koji će nam predstaviti Baskiju, degustacije, cooking show-ovi ... dio su programa kojima će biti predstavljeni gastro noviteti za nadolazeću turističku sezonu, a koja nam već polako kuca na vrata. Kao dio tradicije programa GAST-a, održat će se i humanitarni show "Poznati u kuhinji" kao potpora udruzi "Autizam 365".

image


Nikola Vilić/Cropix

Na programu ovog sajma su i okrugli stol "Primjena bezgotovinskih napojnica u ugostiteljstvu", ali i konferencija za male poduzetnike u turizmu "Time off", te Konferencija DAPI - dani privatnih iznajmljivača. Bit će to stručna manifestacija sa svim trenutno aktualnim temama iz segmenta ugostiteljstva i turizma, ali i ostalih grana koje se na njih nadovezuju.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Kako se svih ovih godina ovaj gastronomski festival okusa i mirisa originalnih jela i pića istaknuo živopisnom atmosferom i brojnim novitetima, vjerojatno nema bolje pozivnice da se ovog vikenda - od petka, 23. veljače, do nedjelje, 25. veljače - i sami uputite u zagrebačku Arenu. Svečano otvorenje je u petak u 10 sati.

Više informacija potražite na Facebook profilu organizatora i na njihovim službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:15