Kuhanjem kave kod kuće možete upotrijebiti točno ono zrno koje volite, dodati arome ili ju ostaviti čistom te po volji dozirati količine mlijeka, vrhnja ili zaslađivača, a povrh svega, uštedjet ćete i na kojoj kuni. Sve što vam nedostaje da probudite baristu u sebi je pravi aparat za pripremu kofeinskog boostera

Ne tražite dalje, na jednom mjestu donosimo sve što vas je ikad zanimalo o aparatima za kavu

Premda dugo ispijanje mirisne tekućine u lokalnom baru nekima predstavlja dnevnu dozu sreće, ništa ne može zamijeniti užitak pijuckanja iz udobnosti vlastita doma
 De‘Longhi

Ne možete započeti dan bez šalice kave? Niste jedini. Kako pokazuju brojne statistike, kava se svakodnevno konzumira u cijelom svijetu, a svjetska industrija kafića vrijedi nešto više od 159,9 milijardi dolara. Premda dugo ispijanje mirisne tekućine u lokalnom baru nekima predstavlja dnevnu dozu sreće, ništa ne može zamijeniti užitak pijuckanja iz udobnosti vlastita doma. Ondje imamo potpunu slobodu da još uvijek pomalo sneni i u pidžami srčemo dnevnu dozu energije spravljenu po vlastitoj recepturi, baš onako kako volimo. Kuhanjem kave kod kuće možete upotrijebiti točno ono zrno koje volite, dodati arome ili ju ostaviti čistom te po volji dozirati količine mlijeka, vrhnja ili zaslađivača, a povrh svega, uštedjet ćete i na kojoj kuni.

Sada kada znate prednosti pravljenja domaće kave, sve što vam nedostaje da probudite baristu u sebi je pravi aparat za pripremu kofeinskog boostera. Dolaze u raznim konfiguracijama; od neelektričnih modela do električnih, preko aparata s kapsulama sve do onih za pripremu espressa. Opcija je puno, što može biti prilično zbunjujuće prilikom odabira odgovarajućeg uređaja. Zato u nastavku teksta donosimo vodič za kupovinu aparata za kavu koji će vas, nadamo se, riješiti svih nedoumica.

Aparat za filter kavu

image
Shutterstock

Ovaj uređaj je idealno rješenje za sve ljubitelje čiste svježe kave jačeg okusa. Dizajniran je za pripremu velike količine tamnog napitka u samo nekoliko minuta, tako da se samo jednim kuhanjem mogu zadovoljiti mnogobrojna nepca.

Dok su moderni aparati kreirani za pripremu ukusnog, gustog espressa pod visokim pritiskom, uređaj za kavu s filterom oslanja se isključivo na gravitaciju. Upravo zahvaljujući ovoj privlačnoj sili, voda dospijeva kroz gusti talog kave u stakleni vrč te potom u šalicu. Čarobno, zar ne? Cijeli taj proces obično dovodi do smanjenja kiselosti njezina okusa pa predstavlja dobru alternativu instant napitku. Zbog specifičnog procesa mljevenja u kojem se koristi papir, oslobađaju se sve arome, a kuhinja odiše miomirisima i djeluje poput kakve pržionice kave. Uistinu savršen početak dana!

Prednosti aparata za filter kavu: Jednostavna priprema, kava zadržava sve arome, povoljan

Aparati za Moka kavu

image
Shutterstock

Riječ je o još jednom uređaju za pripremu čiste mljevene kave bez dodanih aroma, izrazito jakog okusa i višeg sadržaja kofeina zbog čega je često neizostavan dio kuhinje veliki kavoljubaca. Ovaj aparat proizveden je davne 1933., netom nakon Drugog svjetskog rata, dok je za njegov nastanak zaslužan Talijan Alfonso Bialetti. Dugi niz godina koristi se u mnogim kućanstvima, a često je dio kuhinjskog asortimana naših baka i djedova. No, i mlađim generacijama kuhanje kave iz moke predstavlja užitak jer zahtijeva pečenje na plameniku ili vatri, što djeluje poput intimnog jutarnjeg rituala.

Ako vam, međutim, ovaj tradicionalni pristup pripreme mirisnog napitka ne odgovara, dobra vijest je da postoji električni moka aparat s digitalnim upravljanjem. Idealan je za osobe koje žive ubrzanim načinom života jer sadrži podesivi 24-satni tajmer i automatsko gašenje, tako da pametni uređaj sam brine da kava ne pokipi dok se spremate na posao. Čak i ako zaboravite na kavu, što se sigurno rijetko događa, aparat za moku ima funkciju održavanja topline pa će mirisna tekućina ostati topla i do 30 minuta.

Prednosti aparata za Moka kavu: Dugo zadržavanje topline, povoljan

Aparat za espresso kavu

image
De‘Longhi

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula espresso, jednu od najpopularnijih kava na svijetu. Priprema se pomoću poznatog istoimenog uređaja još od davne 1884. kada ga je patentirao talijanski izumitelj Angelo Moriondo. Ova metoda kuhanja neizostavna je u svim kafićima, a nerijetko ju preferiraju poslovni ljudi koji kavu najčešće piju „s nogu”.

Klasični uređaj djeluje na principu protjerivanja male količine tople vode kroz fino mljevena zrna kave, dok je rezultat koncentrirani, gusti shot gotovo sirupaste teksture sa znatno više kofeina u odnosu na druge napitke od kave. I vi možete uživati u ovom tradicionalnom talijanskom napitku iz udobnosti vlastita doma uz aparat La Specialista Prestigio koji je dostupan u nekoliko trgovina diljem Hrvatske. Ovaj moderni uređaj nudi dva načina pripreme mliječne pjene tako da osim u pure espressu, u samo par trikova, možete uživati u još pet specijaliteta među kojima su kava, americano, cappuccino, flat white i latte. Ljubitelji umjetnosti mogu savladati svoj latte art pomoću parnog štapića i tako impresionirati čitavu obitelj, dok oni malo manje kreativni imaju mogućnost samo jednim pritiskom na gumb koristeći De’Longhi LatteCrema™ sistem stvoriti najukusniju mliječnu pjenu za cappuccino. Osim ovog inovativnog uređaja na raspolaganju imate i Dedica aparat za espresso kavu koji će se zahvaljujući kompaktnim dimenzijama sa samo 15 cm širine savršeno uklopiti u svaku kuhinju.

Prednosti aparata za espresso kavu: Jednostavna tehnologija pripreme kave, zadržavanje svih aroma

Superautomatski aparat za kavu

image
De‘Longhi

Superautomatski uređaji omogućuju da se pomoću samo jednog dodira ikonice na zaslonu pripremi omiljeni napitak. Odlični su za praktične osobe koje cijene brzinu, jednostavnost i modernost. De'Longhi je kreirao liniju ovih inovativnih aparata koji u iznimno kratkom vremenu zrno kave pretvaraju u mirisnu tekućinu. Među njima i Dinamicu Plus, uređaj s tehnologijom „od zrna-do-šalice” za pripremu napitka od kave savršene temperature, gustoće, boje i okusa.

Prednosti superautomatskih aparata za kavu: Easy clean tehnologija, brza priprema, mogućnost kreiranja vlastitih recepata

Ovaj nadasve moderan uređaj omogućuje kreiranje potpuno novih recepata prilagođenih aroma i količina koji se, potom, mogu spremiti za kasnije, preko komandne ploče ili Coffee Link aplikacije. Išli su korak dalje te su kreirali LatteCrema System tehnologiju za najveće ljubitelje tamne tekućine s mlijekom. Sustav naime, omogućuje uživanje u svim mliječnim napitcima s gustom kremastom pjenom za savršena mirisna jutra. Budući da čišćenje skorenog mlijeka može biti prava gnjavaža, navedeni uređaj sadrži "easy clean system" funkciju pomoću koje se posuda za mlijeko automatski čisti, tako da kavoljupci, na koncu, ne moraju voditi brigu o tome.

image
De‘Longhi

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i De'Longhi Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:05