ZDRAVKO ŠKENDER

‘I mene su prevarili kao Baby Lasagnu! Čak mi je i Oliver Dragojević čestitao - a onda šok...‘

Mogu vam uzeti košulju i majicu, no talent ne, kaže Zdravko Škender

Zdravko Škender

 Privatna Arhiva/

Jako sam žalostan kako se odvila ova situacija s Baby Lasagnom, odnosno Markom Purišićem, na Eurosongu jer se meni dogodila slična stvar - rekao je Zdravko Škender, jedna od najvećih hrvatskih zvijezda osamdesetih i devedesetih godina, za svoju nepriliku s početka karijere.

Naime, 1988. godine se Zdravko Škender na cijenjenom Splitskom festivalu predstavio široj javnosti i upravo mu je to iskustvo ostavilo gorak okus u ustima.

- Prezentirao sam se dvjema pjesmama koje su bile nagrađene, "Zlatno sunce Dalmacije" i "Ne mogu da te zaboravim", no problem je nastao tijekom večeri zabavnih pjesama - započeo je svoju priču 72-godišnji glazbenik.

- Skupio sam najveći broj glasova. Tijekom prebrojavanja glasova, pokojni kolega Oliver Dragojević mi je čestitao, novinari su pohrlili uzeti moju izjavu... No samo deset minuta kasnije situacija se promijenila i pobjeda je pripala nekom drugom - prepričao je Škender i dodao kako ga uopće ne čudi što se takva prevara dogodila i na Eurosongu jer je, kako sam kaže, 21. stoljeće "stoljeće prevare". Nazvao se "ogorčenim", iako mu je Splitski festival te godine donio slavu i uspješnu karijeru koja seže izvan granica Hrvatske.

image

Baby Lasagna i Zdravko Škender

Cropix/privatna Arhiva/

Situaciju je nadalje usporedio s Nemovom pobjedom na ovogodišnjem Eurosongu i naglasio kako je njegova pjesma "Ne mogu da te zaboravim" postala istinski evergreen i jedna od najslušanijih pjesama u povijesti tog festivala, baš kako će i "Rim Tim Tagi Dim" Baby Lasagne biti upisana u povijest Eurosonga.

- Mogu vam uzeti košulju i majicu, no talent ne. Moje pjesme su obilježile jedno teško razdoblje u hrvatskoj povijesti, vrte se na radiopostajama još od onda i to usprkos svim nedaćama koje mi je život zadao. Poručio bih Marku, kojeg iznimno cijenim i koji me je odmah kupio svojom skromnošću, da ne posustaje i da se ne da hijenama i strvinarima - kazao je slavni Škender te je istaknuo kako Marko Purišić treba biti pravi uzor svim mladim kolegama jer je, kako tvrdi, "teško ostati normalan u ovom poslu".

image

Zdravko Škender

Ante Cizmic/Cropix

Iako mu karijera traje već preko 40 godina, Škender nastavlja raditi na glazbi i sprema ljetni hit za koji je ovih dana snimio spot, a uveseljavati ljude je, tvrdi, njegova misija.

- Nastupao sam prošle godine na Splitskom festivalu s pjesmom "Kako te, dušo, ljubim" jer sam mislio da su se stvari promijenile, ali nisu. Ljudi nisu osviješteni, cijene čovjeka po odijelu i kravati, ne po postignućima i uspjehu... Pogotovo ljude s invaliditetom za koje su neki rekli da nikada ne mogu biti uspješni pjevači - rekao je Zdravko Škender.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 22:19