LJETO NAJSEKSI CHEFA

IVAN PAŽANIN BACIO SE NA SMIŠLJANJE NOVIH DELICIJA U TROGIRSKOM RESTORANU 'Nakon '3, 2, 1 kuhaj!' priželjkujem vlastiti kulinarski TV show'

Ivan Pažanin odustao je od RTL-ova showa jer ne može uskladiti posao u trogirskom restoranu sa snimanjem u emisiji
 Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Šarmantni splitski chef Ivan Pažanin ražalostio je mnoge fanove RTL-ova kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!” svojom posljednjom objavom da se nakon dvije uspješne sezone u kojima je bio član žirija odlučio povući i predati kuhaču nekome drugom.

Žene ga vole

Pažanin je bio posebno omiljen ženskom dijelu publike koji ga je proglasio i jednim od najseksi Hrvata. No, odluku o napuštanju showa morao je, kaže, donijeti zbog brojnih poslovnih obaveza. Iako nije mogao navesti ime, najavio je kako ga na RTL-u očekuje dostojna zamjena. Naime, već treću godinu zaredom Pažanin je chef kuhinje poznatoga trogirskog restorana Don Dino u kojemu svakodnevno oduševljava goste kulinarskim umijećem.

- Žao mi je što sam morao odustati, ali ne mogu ostaviti restoran Don Dino i svoje ljude u Trogiru, i na RTL-u su to morali prihvatiti. Ove je godine snimanje počelo ranije i poklopilo se s poslom, a mi radimo punom parom i mogu reći da je sezona odlična. Sve ima svoje prednosti i mane, ali restoran mi je na prvome mjestu, čini me sretnim i ne želim niti razmišljati o drugim opcijama - objasnio je Pažanin.

Lijepe uspomene

Uz posljednje dvije sezone u “Tri, dva, jedan - kuhaj!” vežu ga isključivo lijepe uspomene, i to mu je svakako bilo odlično iskustvo.

- Bilo je svega, zanimljivih ljudi, svakakvih karaktera i hrane koja je bila u rasponu od katastrofe do savršenstva. Cijelo vrijeme imao sam svoje kriterije i nikoga od natjecatelja nisam posebno preferirao. Ocjenjivao sam isključivo hranu jer to i je moj posao. U svakom slučaju, to je bilo iskustvo koje se u životu isplati proći, a cijela ekipa na snimanju bila je fenomenalna - ispričao je Pažanin te dodao kako je s Tomislavom Špičekom i dalje u kontaktu te da se njihovo prijateljstvo i profesionalna suradnja nastavljaju.

No, simpatični majstor kuhinje definitivno nije završio priču s televizijom jer, otkriva, ne bi imao ništa protiv vlastitog kulinarskog showa po uzoru na svjetske kulinarske zvijezde, što bi nesumnjivo odlično prošlo kod publike koju je dvije godine oduševljavao na RTL-u.

- Razmišljao sam o svom showu, iako to imam tek napola razrađeno, ali svakako bih se koncentrirao na raznovrsnu kuhinju te pokrio i more i kopno. Doduše, nemam određene kuharske uzore jer od svakoga se ponešto može naučiti - naglasio je.

A kad je rad u Don Dinu u pitanju, i ove je sezone u svoj meni unio dodatna osvježenja i promjene, a kao specijalitet je istaknuo dimljenu sabljarku.

- To je čudo, potpuno drugačije, specifično i autentično. No, meni je svako jelo posebno, dio je mene i treba ga doživjeti - priča svestrani chef koji rijetke trenutke odmora koristi za kupanje jer more ga, kaže, vraća u život i puni mu baterije.

Svoje je umijeće u kuhinji Pažanin izbrusio po cijelom svijetu, a radio je i na velikim brodovima i jahtama. Iako je kuhao za svjetske zvijezde, pa i za tim Formule 1, o tome nerado priča.

- Svakog gosta treba jednako oduševiti, a ovo je posao koji se uči cijeli život i traži puno odricanja. Kuhanje treba voljeti i treba ga živjeti - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:58