NOVO LICE NA SCENI

Natjecala se u ‘Zvezdama Granda‘, pjevala na privatnoj zabavi Matea i Izabel Kovačić, a sad želi pobjedu na ‘Dori‘

Hana Mašić (31) magistrica je ekonomije koja je posao u banci zamijenila glazbom

Hana Mašić

Hani Mašić (31) pjesma “Nesreća” 11. veljače bit će glavni adut za pobjedu na “Dori”, hrvatskom izboru za pjesmu “Eurovizije”. Ovoj Zagrepčanki glazba je u krvi, pjeva od malih nogu, nastupala je i na dječjoj “Dori”, natjecala se u talent showu “Zvezde Granda”, njezinu glazbu obožava i jedan hrvatski nogometni reprezentativac...

A koliko Hana oduvijek vjeruje u sebe i zna što želi najbolje pokazuje zanimljiva crtica iz njezina djetinjstva - naime, kad je sedmi rođendan poželjela proslaviti u jednoj od najskupljih dječjih igraonica u Zagrebu, sama se prijavila na glazbeno natjecanje i osvojila prvu nagradu - besplatnu proslavu upravo ondje. Otpjevala je hit “Da znaš” Vesne Pisarović i “pomela” konkurenciju, nakon čega su je roditelji upisali u zbor Zvjezdice, gdje je dodatno brusila svoj talent. Sve ostalo je povijest, a najbolje od budućnosti tek je čeka. Njezina vojska obožavatelja iz cijele regije raste iz dana u dan, a Hani je u planu i proboj na inozemnu scenu.

Magistrirali ste ekonomiju, no ipak je presudila ljubav prema glazbi. Kako je vaša obitelj reagirala na tu odluku?

- Magistrirala sam 2016. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nekih šest mjeseci radila sam u banci preko studentskog ugovora, dok sam paralelno završavala petu godinu na fakultetu.

image

Hana Mašić

Bila sam na odjelu za kreditne kartice u ulozi operatera, što je zahtijevalo odlično poznavanje proizvoda i komunikacijske vještine. No mislim da su već od moje šeste godine svi u obitelji znali da ću se baviti pjevanjem. Nisam dopustila da roditelji svoje strahove projiciraju na mene, a i dokazala sam im suprotno. Sad imam njihovu stopostotnu potporu.

Rođena ste Zagrepčanka. Kakvo vam je bilo djetinjstvo?

- Jesam, pravo sam kvartovsko dijete! Prije mog rođenja roditelji i moje dvije sestre živjeli su u Medvedgradskoj ulici, a tata je imao poslovni prostor na Malešnici. Kad su saznali da je još jedna beba na putu, odlučili su se preseliti na Malešnicu, tako da sam se ja rodila u zapadnom dijelu Zagreba. Bilo mi je predivno odrastati ondje, u manjoj sredini gdje se svi poznaju, tako da je svaki susjed imao ulogu roditelja. Svi su vrlo bliski i zaštitnički se odnose jedni prema drugima pa sam uvijek imala sigurnost i potporu. Išla sam u Osnovnu školu Malešnica, a srednja škola ‘Lucijan Vranjanin’ bila mi je preko puta zgrade. Roditelji i sestre potpuno su me razmazili, uvijek su me obasipali poklonima, što i nije uvijek dobro, pogotovo sad kad sam starija, jer moj ljubavni jezik su pokloni i afirmacije, to uvijek očekujem, pogotovo od partnera. Kao klinci puno smo se igrali vani, od gumi-gumija, graničara, vožnje biciklom, voljela sam modu i, naravno, uvijek sam se gurala nekome pjevati na okupljanjima.

image

Hana Mašić

Natječete se na ovogodišnjoj “Dori”. Što nam možete reći o svojoj pjesmi?

- Da, ove godine nastupam na ‘Dori’ i jako sam uzbuđena! Ime pjesme je ‘Nesreća’ i za nju je zadužen​ Boris Subotić, a aranžman je radio Darko Dimitrov. Detalje ne bih otkrivala, ali radi se o ljubavnoj pjesmi koja nije posvećena isključivo jednoj osobi, već se odnosi na moje dvije dugogodišnje veze i velike ljubavi koje su završene. Osobno nisam imala sreće u ljubavi i kad čujete pjesmu, osjetit ćete emociju. Neke dionice otpjevala sam plačući, ne zato što i dalje volim te bivše, nego zbog činjenice koliko teško mi je bilo i zbog svega kroz što sam prošla.

image

Hana Mašić

Što vama osobno znače “Dora” i “Eurosong”, tko su vam omiljeni izvođači s tih natjecanja?

- Naravno da sam kao dijete sve to pratila sa svojima kod kuće. ‘Dora’ i ‘Eurosong’ prvenstveno me podsjećaju na djetinjstvo, dom, obitelj, na moje snove kad sam kao dijete pjevala u zboru Zvjezdice.

Osim toga, s 12 godina bila sam na prvom izboru za dječju pjesmu ‘Eurovizije’ sa svojom prvom pjesmom ‘Otkucaj srca tvog’. To je bilo 2003. godine i bila sam jako isprepadana. A što se tiče ‘prave’ ‘Dore’, u sjećanju mi je najviše ostala Doris Dragović, bila mi je poput vile na ‘Dori’, a njezina pjesma ‘Marija Magdalena’ bila mi je takav hit! I sad je! Pamtim i Ninu Badrić te njezinu pjesmu ‘Nebo’. Ninu obožavam, jako je volim odmalena i vidim sebe u njoj. Fizički smo slične, vokalno također, barem meni.

Bili ste i u “Zvezdama Granda”, koje su vam zapravo otvorile put prema široj publici. Koliko vam se život promijenio nakon toga?

- ‘Grand’ mi je otvorio mnoga vrata i donio ogromnu medijsku pažnju. Već nakon prve emisije svaki medij na Balkanu pisao je o meni, doslovce sam od anonimne cure koja je tek završila fakultet postala donekle javno poznata, što mi je puno pomoglo u poslu. Društvene mreže su mi kroz godinu dana ‘eksplodirale’! Plasirala sam se u finale 2017./2018., tako da će mi ‘Zvezde Granda’ uvijek biti u lijepom sjećanju, zbilja su me tretirali kao najboljeg gosta.

image

Hana Mašić

Pjevali ste i na privatnoj zabavi Matea i Izabel Kovačić. Kakav su dojam ostavili na vas?

- Ovo pitanje ću preskočiti jer ih jako volim i cijenim i ne želim iznositi u javnost ništa iz njihova privatnog života. Naše prijateljstvo mi je bitnije.

Kako biste opisali svoju glazbu, koje žanrove volite, u kojim smjerovima biste se voljeli razvijati u budućnosti, razmišljate li i o inozemnoj karijeri?

- Moja glazba je raznolika s obzirom na to da slušam i pjevam sve. I još se tražim, iako smatram da nikad neću pjevati samo jednu vrstu glazbe. Ne volim se trpati u kutije. Živim ovaj lijep život, istražujem sebe i sve oko sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:57