PLJAČKA

LOPOVI OPLJAČKALI TAMARU ECCLESTONE Odnijeli su nakit vrijedan oko 450 milijuna kn, na djelu ih ulovili čuvari, ali ipak su uspjeli pobjeći

 
 DDP USA / ddp USA / Profimedia

Lopovi su provalili u kuću Tamare Ecclestone Rutland u Londonu i odnijeli nakit u vrijednosti od oko 50 milijuna funti (oko 450 milijuna kuna), i to samo nekoliko sati nakon što se bogata nasljednica ukrcala na avion i otputovala na odmor u Laponiju sa suprugom Jayom i kćerkom Sophijom.

35-godišnja kći bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea navodno je ‘potpuno slomljena i u šoku’ nakon što su joj provalili u njezin dom u Kensingtonu u petak navečer. Lopovi su u kući proveli oko 50 minuta i odnijeli nakit unatoč činjenici da se kuća nalazi u najekskluzivnijoj londonskoj ulici koja ima nadzor 24 sata, kontrolne punktove i zabranu prometa za sve osim stanara, piše Daily Mail.

Osim toga, i imanje s kućom sa 57 soba ima svoje čuvare, no pljačkaši su ipak uspjeli ući i pobjeći kroz prozor, piše The Sun. Službenih informacija nema, a Scotland Yard moli svjedoke da se jave. Još nitko nije uhićen, no traže se trojica osumnjičenih.

Tamara Ecclestone, Jay Rutland i petogodišnja Sophia žive na ograđenom imanju koje gleda na Kensingtonsku palaču, a susjedi su im među ostalima Roman Abramovič, sultan od Bruneja, najbogatiji Kinez Wang Jianlin, niz drugih bogatih i slavnih kao i niz ambasada.

21 May 2014 - CANNES - FRANCE

*** EXCLUSIVE PICTURES ***

TAMARA ECCLESTONE AND JAY RUTLAND SEEN EATING AL FRESCO AT A RESTAURANT IN CANNES.  TAMARA LOOKED STUNNING IN A RED LACE DRESS OVER A GOLD BODICE AND WAS DRIPPING IN DIAMONDS.  THE PAIR APPEARED TO BE ON A DATE NIGHT AND WERE SEEN GETTING ROMANTIC., Image: 194404958, License: Rights-managed, Restrictions: *** EXCLUSIVE PICTURES *** PLEASE CREDIT AS PER BYLINE *UK CLIENTS - PLEASE PIXELATE CHILDS FACE BEFORE PUBLICATION**UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE 44 208 344 2007**, Model Release: no, Credit line: TAG14 / Backgrid UK / Profimedia
TAG14 / Backgrid UK / Profimedia
Tamara Ecclestone i Jay Rutland

Trojac je navodno provalio na imanje kroz vrt, a očito su znali i kako unutrašnjost izgleda budući da su odmah krenuli obijati sefove skrivene u Tamarinoj i Jayevoj garderobi. U pljački su ih prekinuli čuvari, no uspjeli su im pobjeći sa znatnim ulovom dragocjenih naušnica, prstenja te 80.000 funti vrijednom Cartierovom narukvicom, Tamarinim vjenčanim poklonom.

Prije devet godina lopovi su odnijeli Bernijev nakit vrijedan 200.000 funti (oko 1.800.000 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:13