ŠARMER BEZ PREMCA

Tajni ljubavni život velikog Princea - svi mu se dive, no o privatnom životu malo se zna

Ljubavnice su mu često bile partnerice i muze...
 REUTERS/Brian Snyder/File Photo / REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Nakon što je u četvrtak objavljena vijest da je legendarni glazbenik Prince, pravog imena Rogers Nelson, pronašen mrtav u svom domu u Minnesoti, svijet je zanijemio. Njegov silan utjecaj na glazbenu povijest mogli su osjetiti svi koji su ikad bili u doticaju s njegovim hitovima, a obzirom da je samo za pjesmu ‘Purple Rain’ osvojio Oscara i sva moguća prva i druga mjesta glazbenih ljestvica, radi se o zbilja velikom broju ljudi.

Dokazao se ne samo kao tekstopisac i skladatelj, već i multiinstrumentalist, producent i glumac. Bio je prepoznat i priznat glazbeni genij, muškarac koji je postavljao modne trendove te veliki borac za prava umjetnika.

No ono što je slabo poznato, ne tiče se njegovog profesionalnog već privatnog života. Poznato je da je Prince za života ljubovao s mnogim slavnim ljepoticama, poput Madonne, Kim Basinger, Carmen Electre i drugih.

Osamdesete i Kim Basinger

S lijepom Kim Basinger ljubovao je navodno u osamdesetima, a vezano uz njih kruži sočan trač. Naime, 1989. godine Prince je izdao singl LP ‘The Scandalous Sex Suite’ u kojoj se mjestimice mogu čuti ženski intimni uzdasi. Glazbenik je navodno ubacio upravo uzdahe koje je proizvodila Kim Basinger tijekom njihovih seksualnih druženja.

Žene s kojima je izlazio često su mu bile i muze, no ženio se samo dvaput - za Mayte Garciju (1996-2000) i Manuelu Testolini (2001-2006).

Jedna od prvih ljepotica koja se našla u fokusu javnosti zahvaljujući njemu bila je Denise Matthews poznatija pod umjetničkim imenom Vanity. Upoznali su se 1980. godine na dodjeli glazbenih nagrada da bi je uskoro Prince pozvao da bude glavni vokal u njegovom bendu Vanity 6. Tri godine kasnije zajednički su se fotografirali za naslovnicu Rolling Stonea, no nakon karijere u pop glazbi, Denise je postala ovisna o teškim drogama i izvukla se tek kad se obratila na kršćanstvo. Preminula je ove godine od zatajenja bubrega, također je imala 57 godina.

Početkom devedesetih izlazio je s britanskom glumicom, pjevačicom i manekenkom Annom Fantastic. Imala je samo 16 godina kad su se upoznali na njegovom koncertu u Londonu, a već je sljedeće godine uselila u njegov dom u Minneapolisu. Za 18. rođendan joj je glazbenik navodno darovao ružičasti kaput od kašmira koji ga je pak inspirirao za pjesmu 'Pink Cashmere' izdanu 1993. Posvetio joj je navodno niz pjesama prije nego što su prekinuli.

Prvi brak osuđen na propast

Prvu suprugu Mayti Garciju upoznao je u backstageu koncerta nakon što je vidio snimku na kojoj pleše trbušni ples. Dvije godine su bili u kontaktu, a potom se pridružila njegovom bendu i postala neodvojivi dio Princeova života. Vjenčali su se na Valentinovo 1996, a sreća bi možda potrajala i duže da im se nije dogodila tragedija. Mayte je odmah ostala trudna, no njihov sin Boy Gregory umro je samo tjedan dana nakon rođenja jer je bolovao od Pfeifferovog sindroma. Njihova ljubav jednostavno nije preživjela.

U intervjuu za britanski Mirror prošle godine Mayte je priznala da će zauvijek voljeti glazbenu ikonu koju je upoznala kao 16-godišnja plesačica te ispričala bizarnost vezanu uz njihov brak - telefonski nikad ona njega nije smjela zvati. ‘Čak i nakon što smo se oženili, morala sam čekati da on nazove mene. Ne znam zašto, nikad mi nije rekao’, rekla je.

Nakon prvog braka Prince je neko vrijeme hodao s dizajnericom interijera Charlene Friend, no stvari su postale gadne 2003. godine kad ga je pokušala tužiti. Charlene je imala 18 godina i bila je djevica kad je upoznala šarmantnog, 14 godina starijeg pjevača u baru u Hollywoodu.

Romansa je trajala dvije godine, a ona je kasnije objasnila: ‘Prince mi je rekao da seksualne odnose shvaća vrlo ozbiljno. Vjerovao je da je Mesija i da ćete postati jedno s njim ako se upustite u seks. Oblačio me u svoju odjeću, njegovo osoblje me nije smjelo ni gledatti kao ni ja njih.’ Charlene je podigla tužbu protiv Princea zbog klevete i emocionalne boli, no pjevač je dobio sudsku bitku.

Drugi brak i mlađahna djevojka

Drugu suprugu Manuelu Testolini upoznao je u Minneapolisu dok je radio za humanitarnu udrugu Love4OneAnother 2001. Ona je imala 24 godina, a on je već bio planetarno popularan sa svoje 43 godine. Iste godine su se vjenčali.

Brak je trajao pet godina, a zahtjev za razvodom podnijela je ona. ‘Njegova je žena podnijela zahtjev, to nije nešto što on želi. Nemam ništa više za reći, nije podigao tužbu, samo želi da se sve čim prije riješi’, rekao je tad Patrick Cousins, Princeov odvjetnik.

Posljednja u nizu većih ljubavi velikog glazbenika bila je mlađahna Delilah, britanska pjevačica i kantautorica s kojom se spetljao prije dvije godine u Londonu. ‘ Delilah je talentirana i prekrasna i nije čudo da je Prince očaran s njom. Prijatelji su već neko vrijeme, no sad se njihov odnos promijenio’, rekao je svojedobno poznanik para za Daily Mirror. 24-godišnja pjevačica gostovala je na njegovom koncertu u Londonu zajedno s Ritom Orom, Kate Moss i Noelom Gallagherom.

‘Pjevanje s Princeom mi je jako pomoglo za samopouzdanje. Bila sam jako nervozna što sam na pozornici s njim pred nekoliko desetaka tisuća ljudi. Bilo je zastrašujuće. Skinula sam štikle, bojala sam se da ću pasti jer su mi noge klesale’, rekla je Delilah.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:20