PREDSJEDNIČKI IZBORI

VIDEO: SLAVNI DEPARDIEU IZAŠAO NA RUSKE IZBORE Putinov prijatelj iskoristio svoje pravo, no nedavno je najavio odlazak: 'Otići ću kao i Eric Cantona'

 
Gerard Depardieu glasa u Ruskoj ambasadi u Parizu
 Courtesy of AMBASSADE DE RUSSIE EN FRANCE / REUTERS

Premda je nedavno izjavio da namjerava živjeti u Alžiru, francuski glumac Gerard Depardieu nije propustio iskoristiti svoju rusku putovnicu i priliku za glasanje na predsjedničkim izborima.

Rusi danas odlučuju o novom, odnosno starom predsjedniku budući da se izbori doživljavaju kao formalnost. Naime, Vladimir Putin Rusijom vlada od 2000. godine i ovo će mu biti četvrti predsjednički mandat. Doduše, od 2008. do 2012. bio je ‘samo’ premijer kako bi se zadovoljila nedorečena ustavna odredba prema kojoj se ne može biti predsjednik više od dva mandata zaredom.

Prema službenom profilu na Twitteru ruskog ministarstva vanjskih poslova, Depardieu je glasao u ruskom veleposlanstvu u Parizu, piše URA.

Slavnom je glumcu u privatnom posjetu Rusiji 2013. Putin uručio rusku putovnicu. I dok se Depardieu nikad nije ustručavao hvaliti brojne karakteristike ruskoga predsjednika, u nedavnom je razgovoru za talijanski list Corriere della Sera rekao je da se ta zemlja pretvorila u ‘Disneyland za strance’. Rekao je da se više ni ne smatra Francuzom.

‘Ja sam državljanin svijeta. Francuska je u opasnosti da postane obični Disneyland za strance, zemlja naseljena imbecilima koji prave vino i smrdljivi sir za turiste. Ondje više nema slobode, ljudima se manipulira’, rekao je Depardieu.

U veljači je za francuski list La Provence rekao da će poput bivše nogometne zvijezde Erica Cantona odseliti u Alžir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:02