Stravičan incident u Gradskom vrtu

 MARKO MRKONJIC Cropix
URLAO JE OD BOLOVA

Doznajemo: Kapetan Varaždina zadobio težu ozljedu od Eduarda da Silve! Pukle su i tibija i fibula...

Susret Osijeka i Varaždina ostao je obilježen teškom nesrećom za Igora Postonjskog.
Piše: Nikola Patković, Gradimir Đukarić, SNObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 21:49

Ni četvrtu prvenstvenu utakmicu zaredom Osijek ne zna za pobjedu. Varaždin je zasluženo odnio bod. Završilo je 2-2 za još jedno razočaranje na Gradskom vrtu i ponovne povike Kohorte, koja je opet bila igrač utakmice, "Bjelice odlazi!"

Ipak, susret je, na žalost, ostao obilježen i teškom ozljedom kapetana gostiju Igora Postonjskog, kojemu su nakon jednog duela sa Caktašem (valja reći da igrač Osijek nije učinio ništa grubo) pukle dvije kosti, tibija i fibula, pa je kolima Hitne pomoći odvezen u KBC Osijek.

Recimo da je velikom hrvatskom napadaču Eduardu Da Silvi, za vrijeme njegove teške ozljede u Birminghamu 2008. godine nakon duela s Martinom Taylorom bila pukla samo fibula. Dakle, ovo je još teže. Znatno teže.

image

Igor Postonjski

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Tražio je Nenad Bjelica za dvoboj s Varaždinom lavove, posegnuo za čak pet promjena u odnosu na Pulu, ali nikakve promjene u igri Osijeka, posebno u prvom poluvremenu, nismo vidjeli. Lavovi su očito i dalje u polusnu. Opet je to bilo mlako, nepovezano, bez prave energije i agresije. Izuzev Miereza, koji drugačije i ne zna te kapetana Škorića i ovosezonskog debitanta Barišića. U takvoj igri Osijek je prvi put prema Zeleniki pucao u 41. minuti. Bilo je to baš u trenucima kada je Gradski vrt nadletjelo jato roda, praćeno ovacijama i nadama gledatelja u kakav nenadani poklon doslovno s neba, ali rode su donijele tek Caktaševu vratnicu.

No, u slučaju Osijeka i to je bio silan napredak. U nastavak Bjelica kreće s Kleinheislerom umjesto Fućka, zaigrali su domaći agresivnije i okomitije, što je nagrađeno golom u 57. minuti. Kleinheisler je zaljuljao svog čuvara i ubacio prizemno na 10-ak metara, gdje Jugović ‘a la Mandžukić‘ glavom u padu pronalazi put lopte u mrežu. No, kratko je trajala radost domaćih, jer Brodić u 65. minuti, četiri minute nakon što je ušao, sretno i spretno, jer se lopta odbila od Škorića i ostala neuhvatljiva za Ivušića, pogađa za izjednačenje. Ipak, domaći u 77. minuti vraćaju prednost.

Beljo, tri minute nakon ulaska zabija glavom nakon Jurčevićevog kornera. No, šest minuta poslije goste u egal sjajnim udarcem sa 16 metara vraća Perić, koji je tek dvije minute ranije u igru. Beljo u 88. minuti opet puca glavom, ali lopta se od poda odbija na gornji dio grede za veliko nezadovoljstvo u Gradskom vrtu, koje je moglo biti i veće da je Perić u sudačkoj nadoknadi pogodio ‘mrtvac‘ kojeg mu je skinuo Ivušić, nakon što je prethodno slabo reagirao na jedan udarac sa 20 metara.

Izjave trenera:

Stanje Igora Postonjskog bilo je glavna tema nakon utakmice Osijeka i Varaždina u Gradskom vrtu. Zbog loma potkljeničnih kosti odmah u nedjelju navečer već je bio na operaciji u osječkoj Kliničkoj bolnici. Varaždinci su bili u šoku, ali su se na poluvremenu u svlačionici dogovorili kako će utakmicu odigrati za svoga kapetana.

- Zbog njega smo željeli dati sve od sebe. Teško nam je sada svima. Moram se zahvaliti svima u Osijeku jer učinili su sve da Postonjski odmah večeras bude i operiran. Bit će nam bez njega teško jer on je nama više od igrača - kazao je trener Varaždina Mario Kovačević.

I Nenad Bjelica teško je nalazio riječi.

- Strašno. Žao mi je, igrao je u sjajnoj formi, možda i nogomet života. Pred njim je sada dug put oporavka i nadam se da će se vratiti još jači - poručio je trener Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:20