GORAN MEHKEK/CROPIX
SPREMA SE SPEKTAKL

Dinamu na proljeće prijete apsolutni nogometni divovi! Evo koja bi velika imena mogla doći u Zagreb...

U natjecanje se uključuju i trećeplasirani iz skupina Lige prvaka, tu će biti strašnih imena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2020. 21:07

Kad je prije dvije godine prezimio u Europi, Dinamo je bio prvi u skupini i stoga nositelj u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige. Među nenositeljima bilo je 12 drugoplasiranih u skupinama EL te četiri slabije plasirana trećeplasirana iz Lige prvaka. Princip je isti i ove godine, a potencijalni suparnici koji bi mogli stići iz Lige prvaka doista djeluju strašno.

Jedan putnik iz Lige prvaka u Europsku ligu već je poznat, to je ruski Krasnodar koji je osigurao treće mjesto, zasad ima četiri boda i spada po plasmanu trećeplasiranih među nenositelje, no u zadnjem kolu može pobjedom doći na sedam bodova pa se možda i progurati među nositelje. Nije Krasnodar to ime koje zvuči opasno, ima jačih imena.

Treće mjesto će i sigurno mjesto nositelja u ždrijebu Europske lige imati netko iz trojca Manchester United - PSG - Leipzig, a isto tako i netko od dvojca Atalanta i Ajax, koji će u zadnjem kolu međusobno odlučivati o vlastitoj sudbini. Što tek reći o onoj skupini u kojoj su Mönchengladbach, Real, Šahtar i Inter. Svi još mogu završiti u Europskoj ligi, vrlo vjerojatno kao nositelji.

Međusobnim susretom o drugom, odnosno, trećem mjestu odlučuju u zadnjem kolu i Lazio i Brugge, dok Red Bull Salzburg pobjedom nad Atleticom može Madriđane baciti u Europsku ligu, čak i među nenositelje! Praktički je sigurno da će među nenositeljima biti Olympiacos ili Marseille.

Imaju i jedni i drugi zasad tri boda, Grci bolji međusobni omjer, igraju kući s Portom, dok Marseille gostuje kod Cityja. Isto tako, u zadnjem kolu će utakmica kijevskog Dynama i Ferencvarosa dati još jednog putnika u bubanj nenositelja. Šareno društvo, svakako, na proljeće bismo i u Maksimiru mogli gledati nekoga od istinskih europskih velikana.

Linker
20. travanj 2024 03:57