Ronald Goršić / Cropix
RUKOMETNI PROJEKT

Gobac: Sljedeće sezone idemo u regionalnu ligu

'Prvaci ostalih država, znači CO Zagreb, Celje, Veszprem... priključili bi se na završnom turniru'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. srpanj 2010. 14:15

ZAGREB - U Sarajevu je održan prvi konkretan sastanak po pitanju Regionalne lige rukometaša. U hotelu Europa sastali su se predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza, s predstavnicima rukometnih saveza BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Slovenije s kojima bi se i krenulo u osnivanje lige.

Poduži sastanak dao je neke izričite smjernice oko nove Regionalne lige, a o detaljima je izvijestio izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

- Mi smo prenijeli zaključak našeg Saveza da se takvoj ligi možemo priključiti od sezone 2011/12, budući da moramo prije promijeniti sustav natjecanja. Isto to moraju učiniti i savezi Slovenije, Srbije i Mađarske, no, kako BiH, Makedonija i Crna Gora imaju takav sustav da bi oni već od ove sezone mogli krenuti u Regionalnu ligu, možda bi se s tim krenulo već i ove sezone - kaže Gobac i objašnjava:

- U tom slučaju klubovi iz te tri države igrali bi već ove godine Regionalnu ligu, a prvaci ostalih država, znači CO Zagreb, Celje, Veszprem... priključili bi se na završnom turniru, koji bi u tom slučaju bio Final Eight. Time bi liga već i prve godine dobila na atraktivnosti, a to bi bio praktički jedan vikend koji se može odigrati.

Sve je načelno dogovoreno sinoć, međutim nije se ulazilo u detalje, jer je tek danas sastanak o kojem će praktički sve ovisiti. Sastanak sa sponzorom lige, koji bi trebala biti Sparkasse banka.

Linker
08. svibanj 2024 20:26