RUKOMETNI SUKOB

Bartol Kaleb odlazi s mjesta direktora CO Zagreba?!

Ljubav i ‘dugogodišnji brak’ između direktora CO Zagreba Bartola Kaleba i Zorana Gopca definitivno su pukli. Kaleb će uskoro biti ‘pokojni’
Zagreb, 010210.Zracna luka Pleso.Docek hrvatske rukometne reprezentacije u Zagreb nakon osvojenog srebra na europskom prvenstvu u Austriji.Na fotografiji: Slavko Goluza i Bartol Kaleb direktor RK Zagreb Croatia osiguranje.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Raspala se nekad vrlo stabilna veza, međusobno nerazumijevanje u konačnici će rezultirati odlaskom Bartola Kaleba s mjesta direktora kluba. S obzirom na godine i okolnosti, Kaleb će u potpunosti otići iz rukometa. Odlazak s odgovorne funkcije u klubu paralelno će sa sobom donijeti i prestanak obnašanja uloge predsjednika fantomske udruge hrvatskih prvoligaša.

- Ja sam se povukao s mjesta glavnog menadžera u klubu i ne želim komentirati - rekao je Zoran Gobac uz dodatak: - S obzirom na moju funkciju u HRS-u, bio bi to sukob interesa. Klub je jedno, Savez drugo i ne želim prejudicirati što će se u budućnosti dogoditi.

Gobac je inače “oštra jezika”, no u postojećoj je situaciji u potpunosti suzdržan. U ovom si to trenutku on to može dopustiti jer će mu u “brakorazvodnoj parnici” pomoći kolege iz HRS-a bez njegova konkretnog uplitanja. Javna je tajna među boljim poznavateljima prilika u rukometu da se Kaleb u posljednje vrijeme sukobio gotovo sa svima u rukometnim “vodama”. Nitko to otvoreno ne želi priznati, no Kaleb se u posljednje vrijeme ogriješio i o predsjednika HRS-a Sandija Šolu kojem je uputio otvorene kritike.

Glavnom tajniku HRS-a Damiru Poljaku Kaleb je također svojevrstan “trn u oku”. U borbi na tri najveća i na većem broju manjih frontova Kaleb ima šanse kao glineni golub na streljani.

Dugogodišnjem se direktoru, među ostalim, kao grijeh pripusuje i lokalpatriotizam pri izboru najbližih suradnika. Veći grijeh koji će rezultirati njegovim skorim odlaskom je ipak financijske prirode, a najveći i presudni - sada već konstantni sukob s najjačim ljudima hrvatskog rukometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:48