ANDRIJA JARAK

HOĆE LI OBRANITI LANJSKI NASLOV? 'Jedna kolegica, koja me voli, poslala je poruku: 'Zar opet ti!?'

Lanjski pobjednik u kategoriji za TV novinara godine kaže da mu je ovaj put možda jedina prednost što je od dodjele izgubio koji kilogram, pa je sada zgodniji
Andrija Jarak
 Biljana Blivajs / CROPIX

- Moram vam priznati da sam ostao iznenađen i ovogodišnjom nominacijom, ali ugodno. Nisam joj se nadao, ali kad je već tu, neću se buniti. Prošlogodišnji kipić ima posebno mjesto u mojoj vitrini, upravo zato što je prvi.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

A sve prvo u životu posebno pamtite. Sama činjenica da nagradu dodjeljuje legendarni TV tjednik nosi neki poseban šarm, a što će odlučiti publika, vidjet ćemo. Svaki dnevni boravak u koji ulazimo svojevrsna je soba za rengen ili laboratorij u kojem nam gledatelji daju dijagnozu. Njihova je ocjena i procjena na kraju dana najvažnija - govori Andrija Jarak, poznato reportersko lice Nove TV i slavodobitnik prvog Zlatnog Studija kada je slavio u kategoriji najboljeg TV novinara godine. Kako se i sada našao među pet nominiranih, ne treba čuditi da su ga kolege počele zezati.

- Jedna moja draga kolegica, koja me jako voli, poslala je poruku: “Zar opet?”. Mogao sam samo slegnuti ramenima. Mnogima je, siguran sam, drago - odgovara Jarak. Pitamo ga, naravno, i što kaže na konkurenciju, kolege s kojima se ovaj put našao među nominiranima.

- Prva asocijacija je da nijedna nominacija ne može proći bez Ivane u mom okruženju. Prošle godine moja draga kolegica i prijateljica Ivana Petrović, a ove također redakcijska kolegica Ivana Brkić Tomljenović. Šarmantna je, uporna i vrijedna i zadovoljstvo je biti s njom u društvu. Branimo boje Nove TV. Tu je i moj dragi kolega Zoltan Kabok, veteran ovog posla. Sretali smo se na raznim dijelovima svijeta, pratili najznačajnije događaje. Kad malo bolje razmislim, konkurencija nije jednostavna. Jedino se mogu uzdati u to da sam zbog posla izgubio koji kilogram, pa sam mrvicu zgodniji. Možda upali - uz smijeh odgovara Jarak. Proteklu godinu pamtit će, kaže, po mnogo toga.

- Sve je dakako obilježio Gazda i famozni lex, čekala se s nestrpljenjem nagodba vjerovnika. Bio sam u Londonu na jednom od ročišta Ivice Todorića, u Sarajevu pratio što se događa sa Zdravkom Mamićem. U ožujku sam mjerkao i iščekivao što će biti s vodostajem rijeka na području Jasenovca. U sjećanju mi ostaje javljanje uživo, dan uoči nagodbe za Agrokor. U Dnevnik Nove TV javio sam se iz dvorane Dražena Petrovića koja je za tu prigodu prenamijenjena u sudnicu.

Bilo mi je intrigantno gledateljima objasniti kako će to sve izgledati i okom kamere pokazati najveću sudnicu u Hrvatskoj u kojoj neće škripati tenisice na parketu i gdje je radost loptanja pod obručima tom prigodom zamijenilo nešto puno manje zanimljivo, ali bitno. Reakcije baš na taj “live” su mi bile posebno drage - odgovora iskusni novinar kojeg je u novinarstvo odvela znatiželja, a što se tiče “crnokronikaških” tema koje najčešće prati, zaključuje jednostavno kako mu je “tako pao grah...”.

- Ne znam točno u kojem trenutku je crna kronika postala “područje borbe”, ali nisam se ni okrenuo, a pola sam života proveo ispred sudnica i zatvora. Živopisna nam je svakodnevica, ali i regija - govori Jarak. Radni dan mu je, kaže, standardno novinarski. Ujutro kad se probudi ne znam što ga čeka i nada se da će navečer, kad god to bilo, leći u svoj krevet.

- Ne znam što bih drugo mogao raditi - rekao je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:36