MARTINA VALIDŽIĆ

'Kad sam čula s kim sam u ekipi za kipić, bilo mi je neugodno'

Roditelji i sestre pucaju od ponosa što sam ušla u kategoriju za TV novinara godine. Angažirali su sve, kao da su državni izvori u pitanju, kaže Martina
Martina Validžić
 Biljana Blivajs / CROPIX

Bila sam za volanom kad sam čula da sam nominirana za Zlatni Studio i mislila sam da je neka hrvatska verzija “Punk’d” - ja u pitanju. Šok i nevjerica. Sigurna sam da su se vozači iz drugih automobila zabavljali gledajući moje reakcije dok smo čekali zeleno na semaforu.

Onda kad sam doznala da su u istoj kategoriji nominirani i “teškaši” informativnog programa, ali i sjajan kolega Edin Mahmuljin iz sportske redakcije HTV-a, bilo mi je malo neugodno. Iako sam i ja prošla kroz sve novinarske sektore, i znam i danas, kad je kultura u pitanju, raditi za Dnevnik, percepcija javnosti prema novinarima koji ne rade “news” svakodnevno nije ista, stoga meni ova nominacija već vrijedi kao nagrada - kaže HTV-ova reporterka Martina Validžić koja je nominirana u kategoriji TV novinara godine.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

Njezini roditelji i sestre, nastavlja, pucaju od ponosa, kao da je osvojila Oscara.

- Angažirali su susjede, prijatelje, rodbinu u dijaspori da glasa, kao da su državni izbori u pitanju. Znate, ne bi čovjek kad me vidi nikad rekao da sam sramežljiva, ali stvarno se zacrvenim kad me netko hvali - uz smijeh uzvraća Validžić.

Martina Validžić često može čuti rečenicu “Nema di te nema!”, što je uistinu točno kada je njezin novinarski posao u pitanju. Brojne su tu reportaže i javljanja, od “Žena povjerljivo”, “Dobro jutro, Hrvatska”, “Kod nas doma”, “Porina” i “Zagrebačkog festivala” pa sve do subotnje emisije “Špica, riva, korzo” koju vodi i uređuje s kolegom Danijelom Despotom. A “uleti” i ponekad i u Dnevnik kad su veliki koncerti i festivali u pitanju.

Novinarstvo ju je privuklo još u djetinjstvu. Kao klinka je hipnotizirano gledala javljanja ratne reporterke Silvane Menđušić i divila joj se.

- Televizija mi je bila poput neke čarobne kutije koja me privlačila kao društvene mreže današnju mlađariju. Onda se pojavio “Glamour caffe”, a ja sam se divila Ani Veli koja mi je i danas jedna od omiljenih TV novinarki. I to je bio razlog što sam, umjesto u neke novine, otišla na audiciju na tadašnji OTV koji je tražio novinare za poljoprivrednu emisiju.

U šali će uzvratiti i kako je odabrala kulturu i društvene teme kao sektor koji prati da ne mora svaki dan imati “ispeglanu” kosu, sako i mudar izraz lica.

- Naravno da se divim kolegama iz informativnog programa i cijenim to što rade, no moji “influenceri” su glazbenici, filmaši, književnici, svakodnevne priče koje možda nisu velike, ali su tople. Nema mi draže nego razgovarati s kumicama na placu ili “menadžerima prodaje” na Hreliću.

A kako joj je sektor vrlo širok, takve su i njezine anegdote s novinarskih terena:

- Najdraže su mi one “za plakat od smijeha” kad sam na snimanje iz Zagreba u Rijeku sa snimateljem došla tjedan dana ranije. Ili kad sam u Milanu Terenceu Trent d’Arbyu, potpuno ga ne očekujući na ondašnjem Tjednu mode, rekla da mi sliči na - Terencea Trenta d’Arbyja! Ili kad sam pitala Jeremyja Clarksona iz “Top Geara” za savjet o svom automobilu pa mi je rekao da je ipak najbolje da se držim 18 godina stare Corse...

Odbrojavanje je počelo

Počelo je odbrojavanje do Zlatnog Studija - medijske nagrade Jutarnjeg lista koju pod motom “Najbolji biraju najbolje” dodjeljuju naši čitatelji. Žiri je završio svoj posao: u 20 kategorija nominirani su profesionalci iz televizijskog, glazbenog, radijskog i glumačkog svijeta. Slijedi predstavljanje nominiranih za koje možete glasati na kuponima iz tjednika Studio ili putem weba Jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:21