ZLATNI STUDIO

VIDEO: POZITIVNA ENERGIJA LEGENDARNE PJESME DRŽI NAS I U OVIM TEŠKIM VREMENIMA Poslušajte novu izvedbu kultne 'Moje domovine'

 
Band Aid Zlatni Studio 2020.
 Damir Krajač / CROPIX

Završila je dodjela najveće medijske nagrade Zlatni Studio, proglasili smo pobjednike u pet kategorija, u izravnom prijenosu Hrvatske televizije pod redateljskom palicom Ivana Miladinova sviralo se, pjevalo i veselilo, a potom, samo nekoliko dana poslije, sve je stalo.

No, ta pozitivna energija Zlatnog Studija je ostala i u ova suluda vremena ona nas drži da ne pokleknemo, da sa što manje stresa prebrodimo nedaće koje su nas snašle te krenemo dalje. Zato je tu glazba.

U tonskoj režiji HRT-a bilo je živo, radilo se na postprodukciji glazbenih brojeva kako bismo vam predočili atmosferu koja je vladala u najvećem televizijskom studiju Anton Marti. Potpis je to dvojice glazbenih producenata, Duška Mandića i Ante Gele, koji je ujedno i osmislio ovaj jedinstveni glazbeni program.

A i ovaj se put uistinu imalo što čuti i vidjeti. Kultna pjesma 'Moja domovina' oživjela je nakon skoro tri desetljeća. Nova energija, novi klinci i jedna druga generacija, potpomognuta izvanserijskim vokalima stare garde, okupila se u bend aid za pjesmu autora Zrinka Tutića i Rajka Dujmića.

Jelena Rozga se zbog Zlatnog Studija pojavila u nikad viđenom izdanju, u svjetski modernom pristupu.

Zorica Kondža i Jasna Zlokić bile su nenadmašne u pjesmi 'Barbara' i na genijalan, atipičan način predstavile podneblje iz kojeg dolaze.

Goran Navojec na sebi je svojstven i emotivan način interpretacijom pjesme 'Ča smo na ovome svitu' odao počast našim velikanima koji su nas u proteklom razdoblju napustili.

I dok su se redali pobjednici na pozornici koju je osmislio scenograf Dragutin Broz, stigla je ona - karizmatična Josipa Lisac koja se potrudila da njezina specifična izvedba pjesme 'Ispočetka' bude fascinantna.

Na najbolji mogući način predstavili su se i finalisti 'Voicea' Albina Grčić, Vinko Ćemeraš, Bernarda Bobovečki i Filip Rudan na svoj su način iznijeli pjesme koje su obilježile ovogodišnje nominacije za koncert godine.

A glavni akteri na pozornici HRT-a izazvali su gromoglasan pljesak. Čitatelji Jutarnjeg odabrali su da oni imaju najbolje pjesme u protekloj godini - najbolje od najboljih.

Petar Grašo, Mia Dimšić i Marko Tolja svoje su hitove otpjevali na posve nov način dok su voditeljice Barbara Kolar i Jelena Perčin Otašević ispričale priču iz scenarija Jasne Nanut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:25