KVIZ POTJERA

Naš format pogođen je u svakom detalju, a tu su i Tarik i lovci

Naš je adut to što HRT, za razliku od komercijalnih televizija, jako dobro radi format kvizova. Naša izvrsna ekipa uigrana je još od 2002., govori Mario Sedmak

Sreću zbog ulaska kviza “Potjera”, ali i drugih projekata i TV lica nacionalne tv kuće, u finale najveće medijske nagrade Zlatni Studio privremeni rukovoditelj Odjela zabave HTV-a, Mario Sedmak, nimalo ne krije.

Zadovoljstvo

- Prezadovoljan sam zbog nominacija, što emisija, što osoba. Imamo definitivno najviše nominiranih, od ‘A-strane’ i ‘Potjere’ do Martine Validžić, u Odjelu zabave. Toplo se nadam da ćemo ove godine i pobijediti. HRT može biti presretan po pitanju nominacija općenito jer smo ušli u finale i s najboljim filmom, serijom, TV zabavom, glumcima i TV emisijom, a tu je i Marko Šapit kao voditelj. ‘A-strana’ je lani osvojila Zlatni Studio i ne bih imao ništa protiv da se to ponovi ove godine. Naravno, tu je i naša ‘Potjera’ - napominje Sedmak.

Kad je “Potjera” u pitanju, Sedmak na prvo mjesto stavlja fantastičnu ekipu uključenu u cijeli projekt.

- ‘Potjeru’ radi sjajna ekipa na čelu s Igorom Grkovićem kao urednikom i nezamjenjivim Tarikom Filipovićem kao voditeljem. Naš je adut i to što HRT, za razliku od komercijalnih televizija, jako dobro radi format kvizova. Naša izvrsna ekipa uigrana je još od 2002. kada smo krenuli s ‘Milijunašem’, zatim kvizom ‘Najslabija karika’, ‘Jedan protiv sto’, pa sve do ‘Potjere’ - smatra Sedmak.

Cijeli format “Potjere”, tvrdi Sedmak, pogođen je u svakom detalju, a veliku ulogu u popularnosti kviza imaju i već itekako dobro poznati lovci.

- Posebno mi je drago zbog naših četvero lovaca Morane Zibar, Deana Kotige, Krešimira Sučevića Međerala i Mladena Vukorepe, koji nam se posljednji priključio. S vremenom su postali prave zvijezde - naglašava Sedmak.

Kroz 750 emisija provukao se velik broj upečatljivih natjecatelja i situacija, ali i napetosti kad su u pitanju vrtoglavi novčani iznosi. Naime, najveća osvojena svota u “Potjeri” iznosi 240 tisuća kuna, a najveći iznos za koji se igralo bio je 400 tisuća kuna, no pobijedila je Morana.

Brojne anegdote

- Meni je jedan od najupečatljivijih trenutaka u ‘Potjeri’ bio kad je 18-godišnji Slavonac Luka Vidović sam pobijedio lovca Deana Kotigu i osvojio 100 tisuća kuna. No, kroz toliko mnogo emisija bilo je nebrojeno zanimljivih situacija. S druge strane, nijedna ‘Potjera’ nije ista zahvaljujući Tariku Filipoviću i njegovu specifičnom i originalnom načinu vođenja kojim napravi inovaciju u svakoj emisiji - objašnjava Sedmak. Dodatnu dozu odgovornosti samoj emisiji daje i novac u koji se igra.

- Kao što bi rekli naši urednici Igor i Andrea Grković, ‘Potjera’ je emisija visokog rizika jer radite s ljudima izvan kuće, odnosno natjecateljima, a riječ je o novcu koji može biti reprezentativan. Naši natjecatelji dolaze zaraditi novac i pokazati svoje znanje, zato ni u jednom trenu nema mjesta improvizaciji i sve mora biti prema pravilima- objašnjava Sedmak.

Dodaje kako se zasad “A-strana” dokazala kao dobitna kombinacija, a u istoj je kategoriji i “Potjera”.

- Što se tiče glazbene produkcije, nikad nešto nije tako dobro zvučalo kao u ‘A-strani’, a tu mislim na konkurentske emisije. Ništa na HRT-u nije na playback i uvijek je glazba uživo. Tu smo stvarno jaki, i to pridonosi kvaliteti - zaključuje Sedmak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:28