JELENA PAJIĆ

TRANSFER SE POKAZAO KAO PUN POGODAK 'Ova će borba biti žestoka, a iza mene je zahtjevna godina'

Jelena Pajić krasi informativnu emisiju “RTL Danas” a vijest o nominaciji za televizijsku voditeljicu godine javio joj je kolega s RTL-a Tomislav Jelinčić
Jelena Pajić
 Boris Štajduhar

Transfer omiljenog TV lica i jedne od, kako tvrde gledatelji, najugodnijih voditeljica Jelene Pajić s HTV-a na RTL iznenadio je mnoge. No, Jelena je pokazala kako je itekako dorasla svakom voditeljskom zadatku, ali i televizijskom formatu. Tako se njezin odlazak u središnju informativnu emisiju “RTL Danas”, na koji se odlučila nakon što je bila izvrsna voditeljica mozaične emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, pokazao kao pun pogodak, ali i dobro donesena odluka.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Bila sam jako iznenađena nominacijom za najbolju TV voditeljicu. To jutro nisam još niti pogledala novine i portale, tako da me o nominaciji obavijestio kolega Tomislav Jelinčić i usput mi čestitao. Bilo je to veliko iznenađenje, nije mi bilo ni u peti da bih se mogla naći među nominiranima. A radi se uistinu o teškoj kategoriji i izuzetno jakoj konkurenciji, sve samo ime do imena. Biti nominirana već je velika čast. No, imam ideju tko bi mogao odnijeti pobjedu i mislim da će Šprajc nastaviti svoj pobjednički niz. S druge strane, velike šanse ima i kolega Šapit - smatra Jelena.

Dodaje kako joj je ova godina bila prilično turbulentna, s velikim karijernim preokretom.

- Bilo je prilično zahtjevno, što zbog promjene kuće u kojoj radim, ali i promjene formata emisije na kojoj sam angažirana. Ipak, bio je to veliki korak naprijed i stepenica prema gore. Zapravo, jedna odlična godina - tvrdi Jelena.

Za razliku od HTV-a, na RTL-u se našla u dosta ozbiljnijoj varijanti vođenja gdje se bavi aktualnim problemima i društveno-političkim zbivanjima.

- Bilo je tu svega. Imali smo izvrstan prijenos dočeka ‘vatrenih’ sa SP-a i bilo je to jako nabijeno emocijama, iako taj događaj nisam vodila. S druge strane, pratila sam sprovod Olivera Dragojevića, i to je jedna od najtužnijih reportaža koju mi je bilo teško raditi. Gledaš komemoraciju, Gibonnija i ostale u suzama, a cijelo vrijeme i sam bi plakao. Cijela je redakcija puštala Oliverove pjesme i nije bilo lako - prisjeća se voditeljica.

Gotovo cijeli dan u radnom tjednu Jelena je posvećena poslu.

- Prvi jutarnji kolegij nam je u 9.30 i dok emisija u 20 sati i koju minutu ne završi i dok se ne presvučem, ne odlazim s posla. Naravno, tijekom dana popijemo kavu, nešto pojedemo, a ostatak vremena je čitanje novina, pregledavanje portala, praćenje rada kolega na terenu, ali to je posao koji volim i teško da bih ga mogla raditi da mi se toliko ne sviđa - objašnjava Jelena.

Njezina karijera traje 13 godina. Počela je na radiju, a posljednjih pet godina njezin je rad vezan uz televiziju.

- Posljednjih godina uistinu uživam na poslu, a to je došlo nakon težih početaka, učenja, prvih emisija. Sad je taj sav rad procvjetao i bilo je prostora i za druge projekte, poput dodjela nagrada i drugih manifestacija.

- Na RTL-u su me dočekali raširenih ruku i pomogli u čemu god mi je trebalo te uskočili - kaže Jelena prisjetivši se sitnog kiksa u karijeri.

- Sjećam se da sam na radiju jednom imala sugovornika koji se zvao Marko, Mario ili Matija. Uglavnom, promašila sam ime svaki put kada bih ga oslovila. Bilo me je jako sram, ali bio je to poseban dan, bio je potres i nešto čudno u zraku - smije se Jelena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:24