NINA BADRIĆ

U pjesmi ‘Rekao si’ svaka će žena prepoznati situaciju u kojoj se obećanja krše

Nominirana za pjevačicu, kao i za hit godine koji je napisao Ante Pecotić
Nina Badrić
 Boris Kovacev / CROPIX

Rijetki su oni koji se mogu pohvaliti da su za nagradu Zlatni Studio nominirani u čak dvije kategorije. Među njima je i Nina Badrić koja se bori za titulu pjevačice godine, a nominirana je i za hit godine zahvaljujući pjesmi “Rekao si”. Kakav je osjećaj biti u utrci za dvije nagrade?

- Fantastičan! Prisutan je kontinuitet, i to je ono što me najviše raduje jer sam i lani bila u konkurenciji za nagradu Zlatnog Studija. Nije lako trajati i imati neki svoj zvuk koji je s vremenom postao prepoznatljiv - kaže Nina koja uvijek ističe kako ona pjeva prvenstveno za svoju publiku.

Na Stradunu

- Ja pjevam za ljude. Ne za sebe. I oni su odredili u čemu me žele čuti. Mogu snimiti dvadeset i devet brzih pjesama, no ako snimim baladu, publika će to najviše voljeti - objašnjava pjevačica koja je ove godine snimila “Rekao si”, pjesmu koju mnogi njezini obožavatelji stavljaju uz bok skladbe “Čarobno jutro”. Što ona misli, hoće li “Rekao si” postati veći hit od “Čarobnog jutra”?

- Pjesma ‘Rekao si’ u samo nekoliko mjeseci stala je uz bok pjesme ‘Čarobno jutro’ i ja sam jako sretna zbog toga. Ne znam hoće li s vremenom ‘Rekao si’ postati veći hit od ‘Čarobnog jutra’, ali sigurna sam da će i ova pjesma opstati i da će je ljudi rado pjevati i za dvadesetak godina - smatra Nina koju pitamo kako će proslaviti nagrade ako ih uspije osvojiti.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Ako me vaši čitatelji nagrade, proslavit ću to sa svojim suradnicima jer su i oni dio ove nagrade - kaže pjevačica koja će Novu godinu dočekati radno, na koncertu na Stradunu. Za Silvestrovo nastupa, naime, s Tonyjem Cetinskim pa će možda upravo od njega dobiti prvi poljubac u Novoj godini. Po čemu će pamtiti godinu na izmaku?

- Iza mene je jako puno divnih koncerata, no ono što je po meni bilo najbolje od svega jest to što je pjesma ‘Rekao si’ postala hit na prvo slušanje - kaže Nina o pjesmi koju je za nju napisao Ante Pecotić i u kojoj se današnja zvijezda, a nekadašnja zagrebačka “Zvjezdica” (pjevati je počela upravo u tom zboru) u pjesmi se odmah pronašla.

Osobnost

- Da, stihovi ove balade govore o jednoj svakodnevnoj priči u kojoj sam se prva ja pronašla. Netko je u šali rekao da je to pjesma za razvode. ‘Dani i godine’ pjesma je za vjenčanja, a sada imam i jednu za razvode. Šalu na stranu, mislim da će se svaka žena prepoznati u priči u kojoj se obećanja krše - kazala je Nina koja smatra da dobar glas nije jedina odlika koju mora imati vrsna pjevačica.

- Osim talenta i glasa, najvažnija je osobnost, ono nešto čime čovjek zrači ili ne. Sve ostalo je sporedno - kaže glazbenica koja je dobre vokale, talent i osobnost ove godine tražila i u RTL-ovu glazbenom showu “Zvijezde”, baš kao i njezin rival u kategoriji za hit godine Petar Grašo s kojim je Nina velika prijateljica.

- Drago mi je da je i moj kolega iz žirija, Petar, nominiran u ovoj kategoriji. Tko god dobije nagradu, dobit će je zasluženo - smatra Nina Badrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:02