NINA BADRIĆ

NJEZINI HITOVI OBILJEŽILI SU GODINU, ONA JE SINONIM TZV. URBANE GLAZBE 'Iz mene izlazi duh Zagreba, nikad nisam slušala narodnjake!'

 Goran Mehkek / CROPIX

Naravno da mi mnogo znači i sama nominacija u kategoriji za najbolju pjevačicu godine. Iskreno, lijepo bi bilo i dobiti ovu nagradu, osobito jer biraju čitatelji. No konstanta moje karijere je najveća nagrada: lako je uspjeti, a nije lako održati se sve ove godine - kaže Nina Badrić, koja je u 2017. godini osvojila prvu Cesaricu - nagradu publike u kategoriji hita godine za pjesmu “Dani & godine”. Upravo po tome ona će pamtiti proteklu godinu.

- Ta je pjesma do sada uz Cesaricu osvojila još mnoge nagrade za najslušaniju pjesmu. Smatram da je to pjesma koja će ostati i koja je već ‘ušla u narod’. I na to sam najviše ponosna jer tu skladbu ljudi doživljavaju kao ‘svoju’ - ističe Nina koja je kraj prošle godine dočekala s još jednim hitom - pjesmom ‘Mijenja se vrijeme’. Tim se singlom simbolično vratila na same početke svoje karijere, kada je dominirala klupskom scenom, te je ponovno na ove prostore hrabro donijela dašak svjetskog glazbenog zvuka. Nina je pjevačica koja je publiku prvenstveno osvojila glasom, a oduvijek je bila sinonim za “urbanu glazbu”.

Duh grada

- Takva sam, iz mene naprosto izlazi duh grada u kojem sam rođena, u kojem sam odrastala, kao i moje okruženje, moje društvo. Mi smo od malih nogu ‘brijali’ na kvalitetna mjesta i kvalitetne stvari. Ni moje društvo ni ja nikad nismo slušali narodnjake, a ni zabavna glazba nije tada bila đir - prisjetila se u Studiju pjevačica koja je odrasla na glazbi Dina Dvornika, Olivera Mandića, Bajage, The Gap Banda, Kool & the Gang...

Nina je na sceni već godinama i uvijek je ostajala vjerna kvaliteti i svojem glazbenom stilu. Što danas kaže, je li se taj njezin trud isplatio?

- Zaista nije lako goniti mojoj cestom, no taj put je moj put. Bilo bi mnogo isplativije pokoriti se trendovima, no ‘tješim’ se jer nemaju svi privilegij pjevati ono što doista vole i osjećaju. Samo rijetki - kaže Nina Badrić, koja spada među rijetke naše pjevačice koje je uvijek zanimala prvenstveno glazba, dok je sve ostale pojave koje uz to idu, poput slave, doživljavala tek kao popratni sadržaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:42