30 GODINA OD GODINE ZMAJA

NAJTEŽA GODINA PSIHOMODO POPA 'Otišao nam je Tigran i dogodile su se stvarno neke loše stvari, ali eto idemo dalje, moramo...'

Psihomodo pop
 Damjan Tadić / CROPIX

Iako ih tek u ovoj godini očekuje ono pravo slavlje kada će 2. lipnja velikim koncertom na zagrebačkoj Šalati obilježiti 35 godina postojanja, kao i 30 godina od izlaska kultnog albuma “Godina zmaja”, iza Psihomodo popa vrlo je uspješno razdoblje.

Među razlozima zbog kojih su nominirani za nagradu Zlatni Studio u kategoriji Grupa godine, primjerice, izdanje je “Live Unpljugd 2 Gavella”, koje je odmah postalo jedno od najprodavanijih u protekloj godini.

Ne skupljaju nagrade

- Drago mi je što smo nominirani, jer nismo baš neki bend koji su zasipali nagradama, ali dobili smo nešto tih Porina, kao i neke nagrade još u onoj prošloj državi. Ipak ne mogu reći da smo neka komercijalna grupa koja okolo skuplja zbog hitova nagrade, ali drago mi je u svakom slučaju da smo u društvu bendova koji su nominirani i da smo ostali u igri - kazao je u svom prepoznatljivom stilu frontmen Psihomodo popa Davor Gobac.

No dok razgovaramo o uspješnicama, ne može se zaobići razgovor o velikoj tragediji koja je pogodila prošle godine tu grupu. Potpuno neočekivano, dečki iz benda morali su se oprostiti od svog člana, bubnjara Tigrana Kalebota - Tigija, koji je bio jedan od utemeljitelja benda. Tigran je preminuo 11. prosinca, točno 11 dana nakon svog 53. rođendana...

- A prošla godina je zbilja bila svakakva. Otišao nam je Tigran i dogodile su se stvarno neke loše stvari, ali eto idemo dalje, moramo - kazao je kratko Gobac, još uvijek pogođen odlaskom svog prijatelja. Do tog šoka 2017. bila im je i vrlo uspješna, jer osim što su već krenule pripreme, a izdanje “Live Unpljugd 2 Gavella” im je odlično dočekan kod publike, veliki uspjeh doživio im je i singl “Sve će biti u redu” koju su u eter pustili u svibnju prošle godine.

Ugodno iznenađen

- Zbilja sam ugodno iznenađen što je postala tako popularna stvar. Mislim da nam je to bio najveći uspjeh, ali i možda najveće iznenađenje, pored toga što smo upoznali poznatog američkog producenta Stevea Albinija s kojim smo snimili “Sve će biti u redu”, a što možemo zahvaliti našem producentu Skansiju (Srđanu Sekuloviću op.a.) - odgovara Gobac. Planova za ovu, tekuću godinu, također im ne nedostaje.

- U 2018. želimo snimiti još spotova, izdati koji singl, a možda izdamo i ove, ako ne, onda početkom sljedeće godine i novi album. Počeli smo raditi i na dokumentarcu, nadam se da ćemo i to stići napraviti. I tak’... ima posla - kazao je za kraj Davor Gobac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:42