NEOBJAVLJENI INTERVJU

AMY WINEHOUSE ‘Jednog dana ću se skrasiti, do 30. godine već ću biti mama’

Pjevačica koja je umrla 2011. sanjala je o kući s puno djece u kojoj ima svoj studio
 AFP

Pjevačica Amy Winehouse preminula je prije tri godine, a kako bi 2014. proslavila 30. rođendan, na internet je pušten nikad objavljeni intervju. S Amy je 2004. razgovarao novinar John Marrs, ali njegov je urednik tada odlučio da ga neće objaviti jer Amy neće postati toliko poznata koliko ona o tome mašta.

Borba s ovisnostima

Nije ni slutio da će nekoliko mjeseci kasnije imati najprodavaniji album na svijetu, album “Back to Black” na kojem se nalaze pjesme poput “Rehab”, “You Know I’m No Good” i “Losing Game”.

- Za deset godina imat ću 30, mislim da ću dotad već imati jedno dijete. Dotad će mi biti objavljen i drugi album, a možda i nekoliko EP-ova - rekla je Amy nekoliko mjeseci prije objave uratka “Back to Black”, koji joj je donio pet Grammyja.

No, njezini ostali snovi, oni o obiteljskoj sreći i majčinstvu, nikad se nisu ostvarili. Amy je preminula 23. srpnja 2011. od trovanja alkoholom, a njezino beživotno tijelo pronašao je tjelohranitelj. Pjevačica se godinama borila s ovisnostima o drogi i alkoholu, uzimala je heroin, crack, kokain i marihuanu.

- Mislim da ću se jednog dana skrasiti i da ću biti dobra mama... Nadam se da hoću. Želim imati mnogo djece, barem petero, i raditi od kuće. Napravila bih studio u svojoj kući. Zamišljam se kako snimam pjesme u podrumu, a djeca dolaze tražiti mamicu i svi se pretvaraju da pjevaju u mikrofon i izgledaju preslatko - rekla je tada Amy.

Loše društvo

U istom je intervjuu progovorila i o svom djetinjstvu. - Imala sam problema s autoritetima, nisam htjela da mi itko govori što da radim. Nisam bila idiot, nego pametna cura, ali sam radila glupe stvari jer su ih radili i moji prijatelji - ispričala je. Na pitanje po čemu bi voljela da je pamte, pjevačica je rekla:

- Voljela bih da me se sjećaju kao nekoga tko je bio pionir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 12:30