URNEBESNE CIJENE

Bregović će za Novu u Moskvi uzeti vrtoglavih 120.000 eura, a Tony u Beogradu 70.000 eura

Ponude za nastup hrvatskih zvijezda za vrtoglave svote uglavnom stižu iz zemalja bivše države

ZAGREB - Ako je suditi po iznosima što će ih naši glazbenici zaraditi nastupajući na dočeku Nove godine, možemo objaviti da je Hrvatska napokon izašla iz krize. Unatoč velikoj stopi nezaposlenosti, visokim ratama kredita i tmurnoj slici budućnosti, publici je još do ludovanja i trošenja, a to se odražava i na gaže izvođača od kojih će mnogi u jednoj jedinoj noći zaraditi mnogo više nego ta ista publika u godinu dana.

O honoraru neće govoriti

S druge strane, činjenica je da ima vrlo mnogo glazbenika koji nemaju pojma hoće li za Silvestrovo uspjeti dogovoriti ikakav angažman, ali oni najjači među njima uspjeli su se snaći i za novogodišnji nastup dogovoriti pozamašne iznose o kojima, naravno, nerado govore za novine.

Glazbeni rekorder s ovih prostora svakako je Goran Bregović. Ako je vjerovati kuloarskim šaputanjima, šef Orkestra za svadbe i sprovode za novogodišnji će nastup u Moskvi dobiti 120.000 eura!

- Točno je da će Goran za Novu godinu svirati u Moskvi, ali o honoraru ne bismo pričali ni on ni ja. Mogu samo reći da je iznos skroman poput samog Bregovića - govori njegov menadžer Raka Marić.

Tony i dalje u formi

Podsjetimo, Bregović je i lani za Silvestrovo zaradio najviše: čak 150.000 eura primio je za koncert u Sofiji, što ga je tada organizirala bugarska državna televizija BNT koja je tim koncertom slavila pedesetu godišnjicu svog postojanja.

Premda ove godine svira za 30.000 eura manje, Bregović itekako ima razloga za zadovoljstvo, pogotovo uzme li se u obzir to kako mu prolazi konkurencija.

Na drugom mjestu po zaradi na Silvestrovo bit će Tony Cetinski koji će, neslužbeno doznajemo, u džep spremiti 70.000 eura za novogodišnji nastup u jednom beogradskom klubu pred petstotinjak uzvanika. Isti iznos Tony je lani dobio za nastup u Splitu.

- O honorarima ne pričamo za novine, a što se nastupa tiče, sve ćemo znati početkom sljedećeg tjedna, kad potpišemo ugovor - kratko kaže Ivano Nobilo-Cetinski, Tonyjeva menadžerica i supruga.

Treće mjesto pripada Zlatanu Stipišiću Gibonniju. Splitski kantautor navodno će u džep spremiti 50.000 eura za novogodišnji nastup u Budvi.

Gibonni briljira

Cijena je primjerena, kažu glazbeni menadžeri, budući da je ovo prvi njegov nastup u Crnoj Gori, a na koncertu, koji će za publiku biti besplatan, očekuju se mnogi Gibonnijevi obožavatelji.

Na četvrtom je mjestu Severina Vučković, za koju se lani pričalo da je za silvestarski nastup u Kumanovu dobila čak 80.000 eura, premda su njezini ljubomorni kolege tvrdili da je ta svota bila upola manja.

Ona 31. prosinca 2010. godine nastupa u Bečićima kraj Budve, a mediji su već izvijestili da će ova velika regionalna zvijezda prenoćiti u apartmanu u kojem su prije nje spavali Brad Pitt i Angelina Jolie, a koji stoji 51.800 kuna na noć.

Čak ako Severina i ne dobije popust u hotelu, ona će si to moći priuštiti zahvaljujući novogodišnjem honoraru, koji navodno iznosi 30.000 eura.

Seve i Oliver jednaki

Sa Severinom, na četvrtom bi se mjestu naše liste novogodišnjih glazbeničkih zarada mogao naći i Oliver Dragojević. On će Novu godinu svakako dočekati u Splitu, a hoće li to biti doma uz odojak i francusku salatu ili na pozornici na Rivi, znat će se za koji dan. Peto mjesto dijele Nina Badrić i Prljavo kazalište. Ona će sa Željkom Joksimovićem nastupiti u foajeu beogradskog Sava centra na tzv. VIP dočeku, a Prljavci će za 25.000 eura (koliko će navodno dobiti i Nina u Beogradu), u Novu godinu uvesti stanovnike Poreča i njihove goste.

Igraju na sigurno

Dvije tisuće eura manje u novogodišnjoj će noći dobiti Danijela Martinović za nastup u Skoplju, Dražen Zečić koji će pjevati u jednom mariborskom klubu, te Mladen Grdović koji već tradicionalno za Novu godinu nastupa u trogirskom hotelu.

Sedmi po zaradi su Jasmin Stavros koji bi za nastup u Karlovcu trebao dobiti 20.000 eura, koliko će, govorka se, primiti i Colonia koja je pred potpisivanjem ugovora za nastup u Crnoj Gori.

Isto mjesto po zaradi u novogodišnjoj noći dijeli i Jelena Rozga. Ona će za Silvestrovo pjevati u Primoštenu za 18.000 eura, a na istom mjestu napravit će i reprizu dočeka, dan kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 04:34