PRONAĐENE RIJETKE FOTOGRAFIJE

Lennon i Yoko Ono skriveni na tavanu

Dvije rijetke fotografije pjevača legendarnih Beatlesa i njegove žene Yoko Ono snimljene 1968. našle su se na aukcijskoj prodaji nakon što ih je nepoznati vlasnik pronašao na tavanu u stanu svoje majke.

Pronađene fotografije snimljene su za potrebe njihova albuma “Unfinished Music No 1: Two Virgins”, a fotografirali su se sami u stanu Ringo Starra u Londonu.

Cover albuma

Tamo je par, naime, živio te godine. Tim su slikama obložili spomenuti album, a mnoge trgovine odbile su prodavati ploču s tako “prostim” fotografijama. One koje su ih i prodavale upakirale su kontroverzni album u papirnatu vrećicu. Inače, “Nedovršeni broj 1: Dvije djevice” bio je rezultat cijelonoćne eksperimentalne svirke u Lennonovu studiju.

Fotografijama, koje će se naći na aukciji kuće Duke’s u Dorchesteru, određena je početna cijena od 700 funti.

Fotografiju obnaženog para htjela je snimiti i legendarna američka fotografkinja Annie Leibovitz kada ju je 1980. godine uredništvo Rolling Stonea poslalo da snimi Johna Lennona i Yoko Ono, koji su upravo izdali zajednički album “Double Fantasy”.

Ubojstvo šokiralo svijet

Lennon je spremno skinuo odjeću, ali je Yoko Ono odbila. Tako je snimila fotografije golog glazbenika stisnutog u fetusnom položaju uz partnericu. Pet sati nakon toga John Lennon je ubijen, a taj je cover albuma proglašen najboljom naslovnicom druge polovice 20. stoljeća.

Na aukciji je i slavna četvorka snimljena na plaži 1963.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:36