KRALJICA BIJESNA

Hoćete na biciklima u crkvu? Williame, prestani se folirati

Najviše je nerviraju troškovi vožnje autima u crkvu umjesto kočijama i banket planiran za svadbenu večeru
 SIPA

ZAGREB - Prava drama odigravala se iza zatvorenih vrata Buckinghamske palače ovih dana nakon što je kraljica Elizabeta, bijesna zbog planova za vjenčanje princa Williama i Kate Middleton , na njih reagirala doslovce poput tornada.

Spusti se na zemlju

Ta vijest brzo je procurila i do tračerskih rubrika novina, jer se kraljica nije niti trudila sakriti koliko ju je zasmetala vrlo ‘neformalna’ organizacija ceremonije kraljevskog vjenčanja ni pred zaposlenicima palače, koji su priču odmah prenijeli novinarima. Jedan od njih tako je ispričao kako je samo nekoliko trenutaka prije no što je William proslijedio medijima informaciju o detaljima vjenčanja, kraljica okrenula broj njegova mobitela te mu sarkastično kazala:

“Mislite li biciklirati u Westminstersku opatiju?” Pomisao da će se Kate na vjenčanje voziti autom, a ne u tradicionalnoj kočiji, kraljicu je očito toliko zasmetala da se, čitajući bukvicu Williamu, nije povukla ni u drugu sobu, a potom je nastavila kritizirati unuka i zbog velikog prijema i večere s banketom, koji navodno prezire, osobito ako isti priređuje u njenom vlastitom domu.

“Voljela bih znati kada ćeš prestati glumiti da si trendy i postati realan”, rekla je Williamu. O Williamovoj molbi uzvanicima da umjesto vjenčanih darova za njega i Kate uplate novac u humanitarne svrhe, zasad nema prigovora. Pa ipak, čini se da je sad opet sve u redu. Naime, BBC je izvijestio kako je pred Williamom i Kate dosta naporan raspored, koji je kombinacija kraljičinih i njihovih želja.

Banket ostaje

Kraljici ipak nije pošlo za rukom riješiti se banketa, koji bi trebao uslijediti iza ceremonije vjenčanja.

Sporni momenti u vjenčanju stoljeća

1. Kate će u crkvu voziti autom, a mladence nakon toga u Buckinghamsku palaču kočijom. Kompromis.

2. Nakon ceremonije banket umjesto večere za stolom sa 130 uzvanika. Kraljica nije odobrila.

3. Formalni prijem s predstavljanjem ‘javnog i privatnog života para’. Kraljičina ideja.

4. Večera i ples za bliske prijatelje i obitelj. Svi zadovoljni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:16