TUŽNA 20. OBLJETNICA

DIANIN POSLJEDNJI TELEFONSKI RAZGOVOR Bliski prijatelj otkrio što mu je princeza rekla samo nekoliko sati prije nesreće koja je svijet zavila u crno

 Profimedia, Press Association

Novinar Richard Kay intenzivno se, kaže, družio s pokojnom Dianom, princezom od Walesa - najdraže mjesto za sastajanje bile su im crkve, londonski parkovi te njezin ili neki od stanova bliskih prijatelja od povjerenja, ali neizostavni način komunikacije, i to na dnevnoj bazi, bili su im telefonski razgovori, piše Daily Mail.

Obožavana princeza upravo je s Richardom vodila jedan od posljednjih telefonskih razgovora, i to na današnji dan prije točno 20 godina, svega nekoliko sati prije nego što je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu.

- Kad me nazvala, požalila se kako je već trebala biti u Londonu, ali zbog lošega vremena otkazali su joj let sa Sardinije, gdje je bila na odmoru s Dodijem Al Fayedom. Diana je bila vrlo odgovorna žena. Mrzila je kasniti, pogotovo kad su je, kao tada, čekali sinovi William i Harry - otkrio je novinar Kay britanskim medijima.

Dodao je kako je htio u miru razgovarati s najboljom prijateljicom pa je zaustavio auto kraj Beauchampa. S obzirom da je u blizini bila Dianina najdraža ulica s trgovinama, princeza je zamolila Richarda da ode do izloga trgovine i provjeri imaju li još haljinu koja joj se sviđa i kaže joj što misli o boji te bi li joj pristajala.

Dok je pokojna princeza bila na telefonu s Richardom, njezin ljubavnik Dodi kupovao joj je prsten u zlatarnici, otkrio je novinar za Daily Mail.

- U našem posljednjem razgovoru također mi je najavila kako namjerava napustiti sve svoje dosadašnje javne dužnosti. Bila je umorna od svega - svi su je stalno kritizirali, a ona se s time sve teže nosila. Htjela je otići i iz Crvenog križa. Planirala se posvetiti novim humanitarnim projektima koje je u Egiptu trebao voditi Al Fayed - prisjetio se Kay.

- I dan danas mi je teško pojmiti da je više nema. Često se pitam jesam li taj dan kad smo se posljednji put čuli mogao učiniti nešto što bi promijenilo, zaustavilo sve što se dogodilo poslije... Nedostaje mi, nedostaje čitavome svijetu - zaključio je novinar Richard Kay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:30