ALEN ISLAMOVIĆ

FOTO: LEGENDARNI PJEVAČ BIJELOG DUGMETA JAVIO NAM SE SA SKIJANJA 'Tulumarim s Hrvatima, Srbima i Bosancima koji su tu doselili trbuhom za kruhom'

 
 privatni arhiv

Jedan od nekad najpoznatijih pjevača ovih prostora, ali i zavodnik koji je slomio brojna srca diljem bivše države, Alen Islamović, zimu provodi u talijanskom planinskom gradiću Livigno sa suprugom Marijanom. Iako su oboje skijaši, Alen nam kaže kako je to mjesto, smješteno na nadmorskoj visini od 1800 metara, kao stvoreno i za brojne druge aktivnosti.

privatni arhiv

- Ima lijepih restorana, kafića, dobre muzike, sunca i snijega da možeš za cijeli dan naći sebi nešto što ti odgovara. Oni koji ne skijaju obilaze prekrasne radnje, butike s brendiranom garderobom i obućom pa čak i s dosta nižim cijenama nego u drugim dijelovima Europe. Pića po marketima su bez poreza pa se za one koji imaju apartman i mogu se u njemu družiti, kuhati, ta povlastica jako isplati - govori kroz smijeh zvijezda legendarnog Bijelog dugmeta.

Otkriva nam da je prve korake na skijama napravio još 1984., kada je u Sarajevo stigla Olimpijada.

privatni arhiv

- Od tada svake sezone s obitelji i prijateljima posjećujem najljepše destinacije po Europi. Bili smo u Sloveniji, Francuskoj, Austriji i Italiji. Sve sam članove svoje obitelji stavio na skije i danas svi jako dobro skijaju, a sad me čeka novi zadatak - moram iduće sezone skijanju naučiti i svog unuka - kaže Islamović.

Dodaje kako je Livigno vrlo popularan nakon 15. siječnja jer su cijene smještaja niže, pa je teško izbjeći nekoga iz regije.

- Upoznao sam Makedonaca, Bosanaca, Hrvata, Srba koji su trbuhom za kruhom našli utočište u tom gradiću - kaže Islamović koji priznaje da se u takvom okruženju 'zalome' i žestoki partiji, pa se sa skijanja uvijek vraća s glavoboljom.

privatni arhiv

- Ovih dana vraćam se u studio pa privodim kraju svoj novi CD koji će se pojaviti na Dan žena 8. ožujka. Prearanžirali smo neke stare pjesme i stavili ih u novo odijelo mislim da će se svidjeti mojim fanovima. Ima žestine i popa, tamburica i dobrih balada - otkriva Alen za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:47