BRAČNA IDILA

NAJPOZNATIJA ISLANĐANKA U HRVATSKOJ OTVORENO PROGOVORILA O BRAKU I OBITELJI 'Ja sam kod kuće, a muž neka zaradi i donese neku lovu!'

Ivica Kostelić i Elin
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Elin Kostelić, supruga Ivice Kostelića, gostovala je na Narodnom radiju gdje je u razgovoru s Doris Pinčić podijelila neke od detalja o braku, obitelji, životu u Hrvatskoj. Elin, koja je rođena na Islandu, životu u Lijepoj našoj odlično se prilagodila, no kaže da su razlike žena na Islandu i u Hrvatskoj itekako vidljive.

- Prije svega, mislim da je drugačiji mentalitet. Žene u Hrvatskoj su više posvećene obitelji, više su doma i spremne su biti doma. Njima to nije nikakva frka da budu doma, kuhaju ručak, čuvaju djecu… Na Islandu je najnormalnije da žena radi kad je trudna i do 36. tjedna. S druge strane najnormalnije je da i muž uzima porodiljni dopust i čuva bebu - priča Elin.

Dodaje da nema podjele poslova na muške i ženske poslove pa da tako nije ni čudno da muškarac kad vidi prljav pod uzme usisavač i to počisti.

- No to baš nisam vidjela da je običaj u Hrvatskoj - iskrena je supruga najboljeg hrvatskog skijaša.

Elin je objasnila kako misli da je to zato što su Hrvatice uglavnom kod kuće pa se podrazumijeva da je to njezin posao.

- Muškarac zaradi, a žena je doma. I nije to ništa strašno, ne znači da je to bolje ili lošije. To je jednostavno tako - zaključila je.

A otkrila je i kako muško - ženski poslovi funkcioniraju u domu Kostelića.

- Ja sam kod kuće, doma sam s djecom i meni je to lijepo. Meni je to privilegija zapravo da jesam doma i onda normalno da ću ja usisavati i kuhati kad sam već doma. A muž nije doma i neka on onda zaradi i donese lovu - zaključila je Elin uz smijeh.

Ivica i Elin, koji su u vezi bili od 2006. godine, vjenčali su se u svibnju 2014., a u srpnju ove godine dobili su i drugog sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:13