MIŠO NAJAVIO KONCERT U ZAGREBU

Najstariji na sceni, ima najveću prodaju ploča, a sada je u lovu na novi rekord

Dvoranom će 26. 10. odzvanjati “Ti si pjesma moje duše”, “Ako me ostaviš”, “Nikoga nisam volio tako”
 CROPIX

Točno deset godina nakon legendarnog koncerta u Areni Zagreb Mišo Kovač ponovno će nastupiti na istome mjestu za svoju brojnu zagrebačku publiku.

Suze na licu

Naime, nakon što je krajem prošle godine, unatoč groznici i visokoj temperaturi, održao koncert pred splitskom publikom u Spaladium Areni, Mišo Kovač je odlučio razveseliti i Zagrepčane. Zagrebački koncert nosi isti naziv kao i onaj splitski, “Samo nas nebo rastavit može”, i održat će se u zagrebačkoj Areni u subotu 26. listopada 2019. godine, a ulaznice su u prodaji od jučer putem sustava Eventim.

Mnogi se još uvijek sjećaju kako je to bilo prije deset godina. Prvi koncert u tada novosagrađenoj Areni u Zagrebu održalo Prljavo kazalište 17. siječnja 2009. godine. Dva mjeseca poslije Arenu je napunio i Zdravko Čolić koji je pjevao za Dan žena. A potom je 19. travnja 2009. godine u Arenu došao Mišo i - razvalio. Legendarni je pjevač na tom koncertu otpjevao četrdeset i jednu pjesmu. Nastup je počeo skladbom “Poljubi zemlju po kojoj hodaš” i obraćanjem publici.

- Mene nisu stvorili urednici radiopostaja niti novinari. Stvorio me narod - rekao je Mišo veliku istinu.

Arenom su se te 2009. godine nizali hitovi “Ti si pjesma moje duše”, “Dalmatino”, “Ako me ostaviš”, a na pozornici mu se pridružila i kći Ivana koja je otpjevala Sinatrin klasik “My Way” i Mišinu pjesmu “Nikoga nisam volio tako” te izmamila suze na očevo lice... Kako je uopće došlo do toga da Mišo nastupi u Areni prije deset godina, objasnio je organizator koncerta:

- Koncert smo zapravo najprije zakazali za Cibonu jer smo htjeli da Šibenčanin nastupi u dvorani svog Šibenčanina (Dražena Petrovića). Međutim, čim je plasirana informacija u medije da legenda planira održati solistički koncert nakon dugo vremena, počeli su zvoniti telefoni u našoj agenciji.

Nakon toga smo zakazali Dom sportova, ali interes je opet prema našim procjenama bio prevelik i za Ledenu dvoranu. I onda je pao dogovor - Mišin koncert radimo u Areni Zagreb - prenijeli su 2009. godine mediji koji su podsjetili i na veliki Mišin koncert koji je u Domu sportova u Zagrebu održao 1999., ali i na “Noć svijeća”, nastup što ga je Mišo 1993. godine održao na Poljudu pred 60.000 ljudi.

Sve proživljava

- Ako bih morao birati, taj koncert mi je i najbliži srcu jer je posvećen mom pokojnom sinu. Cijeli prihod od koncerta, 70 milijuna tadašnjih hrvatskih dinara, darovao sam obiteljima stradalih branitelja na Mirogoju. To je nešto što je zaista smješteno na posebno mjesto u mom srcu. Naravno, svaki mi je koncert jednako drag, jednako ga proživljavam. Bez obzira na to nastupam li u diskoteci, u dvorani... Publika je ono što me zanima, i opet kažem: novi zidovi, nove stolice, oblik dvorane, sve je to nebitno, samo je publika bitna - rekao je svojedobno Mišo koji se raduje zagrebačkom koncertu.

- Jako sam sretan što ću opet nastupiti u Zagrebu, u gradu u kojem živim već pedeset i dvije godine, u gradu u kojem sam napunio Arenu dva puta. Ovaj koncert poklon je svim obožavateljima, mojoj dragoj publici koja me vjerno prati cijelu moju karijeru.

Fenomen

Hvala vam od srca i vidimo se 26. listopada u Areni Zagreb - poručio je Mišo Kovač, svojevrsni kulturološki i sociološki fenomen kojeg obožava publika od sedam do sedamdeset i sedam godina. Uz njegove su pjesme rasle generacije, tako da ne postoji osoba koja nije čula za hitove kao što su “Ako me ostaviš”, “Ti si pjesma moje duše”, “Ostala si uvijek ista”, “Poljubi zemlju”, “Dalmatino”, “Svi pjevaju, ja ne čujem”, “Drugi joj raspliće kosu”, “Nikoga nisam volio tako” i “Dalmacija u mom oku”.

Tijekom svoje karijere Mišo je prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada. Iako je na vrhuncu popularnosti bio sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, i danas ima odanu publiku koja s nestrpljenjem čeka svaki idući koncert. Karizma koja osvaja i hipnotizira na prvu samo je jedan od razloga zašto Mišo ima vojsku svojih fanova iz svih zemalja s područja bivše države. Dovoljno je samo da se pojavi na pozornici i publika zborski pjeva sve njegove pjesme uz koje se smije i plače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:08