ODUŠEVLJENJE

PRESTIŽNI BEČKI BAL U WESTIN ODISAO ELEGANCIJOM I PROFINJENIM SADRŽAJEM Nakon dugo vremena na hrvatskom crvenom tepihu pojavila se Fani Stipković

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.05.2018. u 17:26

Filip Popović

 

Bečki bal uvijek izaziva divljenje i oduševljenje bilo da se održava u Beču ili u bilo kojem drugom dijelu svijeta. Tako je bilo i ovog proljetnog, zagrebačkog vikenda koji je odisao elegancijom i profinjenim sadržajem na 2. Bečkom balu.

Jednu od najprestižnijih svjetskih kulturno – zabavnih svečanosti održanu u Kristalnoj dvorani hotela Westin obilježio je spoj klasične glazbe i plesa, tradicionalnih bečkih gastro delicija, a sve u službi humanosti i međusobnog pomaganja. Stotine uzvanika uveličalo je humanitarnu misiju Lions kluba Zrinjevac koji je ovim balom proslavio 100 godina djelovanja najveće svjetske humanitarne udruge Lions Clubs International i 27 godina humanitarnog djelovanja Lionsa u Hrvatskoj.

Na ovogodišnjoj balskoj čaroliji nastupili su umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee pod vodstvom plesnog učitelja Michaela Badina te plesači Plesnog centra Zagreb by Nicolas, a uz pratnju austrijske klasične glazbe u izvedbi Bečkog orkestra Original Wiener Straus Cappelle. Kao posebna gošća Bala, najljepše izvedbe iz hrvatskog i austrijskog operetnog repertoara predstavila je hrvatska sopranistica Antonella Malis.

Dio prihoda od prodanih ulaznica ovogodišnjeg Bečkog bala u Zagrebu, koji se odvija pod sloganom “LC Zrinjevac za tople domove Hrvatske Kostajnice”, namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

Bečki bal održao se u organizaciji Lions cluba Zrinjevac, a pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo