NAKON SUDSKOG PRESEDANA

PRIJATELJICE PRUŽILE PODRŠKU SEVERINI Iva: 'Ne vjerujem više u pravdu…' Nives: 'Nitko ne bi smio imati prava uskratiti djetetu toliku ljubav'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.11.2019. u 18:37

Zagreb, 171019.
Hotel Westin.
Severina na konferenciji za medije najavila turneju The Magic Tour.
Na fotografiji: Severina Kojic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX / Facebook Iva Radić / Instagram Nives Celzijus

 

Nakon što je sutkinja Tea Golub u četvrtak ujutro donijela privremenu mjeru da Severinin sin Aleksandar živi s ocem, srpskim tajkunom Milanom Popovićem, te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta, reakcije su burne. 

Kako je Severinin odvjetnik Mate Matić rekao, pjevačica je u šoku, izvan sebe je.

- Jednostavno ne može vjerovati da se, kao razumna i korektna majka, našla u situaciji u kojoj se prednost daje ocu što je zapravo prvi put uopće da je donešena takva odluka - komentirao je sudski presedan. 

Na društvenim su se mrežama oglasile i neke Severinine prijateljice, ili tek majke koje također ne mogu razumjeti ovakvu odluku. 

Iva Radić je u sklopu Priča objavila četiri kratka videa na kojima se vidi da se vozi u automobilu i sluša novu Severininu pjesmu ‘Rođeno moje’. Uz njih je napisala:

- Ne vjerujem više u pravdu… Kako? Mama je samo jedna!

Instagram
 

Nives Celzijus se prisjetila kako je na Severininom koncertu u beogradskoj Areni u prvom redu čula Aleksandrov glasić koji oči pune ponosa nije skidao s mame. 

- Severinin koncert. Čujem dječji glasić kako viče ‘Mama, mama!’ Bilo je nešto toliko emotivno u tom glasiću da sam morala da pogledam. Slika koja bi otopila i najledenija srca, Aleksandar koji se smiješi, plješće i gleda svoju mamu na bini pun ljubavi i ponosa. Pomislila sam: ‘Nadam se da i mene moja djeca tako gledaju.’ 

Iskreno, narednih pet minuta imala sam borbu sa suzama. Ok, jesam ja bolesno emotivna, ali ridanje na Severininom koncertu možda bi ipak dosegao najviši level patetike koji graniči s ludaštvom. Kao i svaka znatiželjna majka koja je pomalo nepovjerljiva kada se treća strana uplete u odnos majka - dijete, povremeno sam vraćala pogled na malog Aleksandra. Ne, to nije bila ispeglana slika za medije. Medija nije bilo u blizini, svi su gledali Severinu, jedino sam ja kriomice promatralo njeno rođeno. I nije urbani mit. Prizor koji ulijeva nadu. Zaista postoji treća strana koja voli dijete kao da je njihovo rođeno. Dijete je bilo sigurno i voljeno dok je njegova majka punila srca tisućama i tisućama ljudi u beogradskoj Areni. I moje je bilo ispunjeno!

Nitko ne bi smio imati prava uskratiti djetetu toliku ljubav - napisala je Nives.

Instagram
 

Nekoliko fotografija Severine i njezinog sina objavila je Vlatka Pokos koja joj je pružila podršku napisavši:

- Sve ono sto se događa u Hrvatskoj i to ne samo u posljednje vrijeme, pokazuje totalni raspad države i društva. Već godinama smo svjesni da je korumpirano hrvatsko pravosuđe rak rana Hrvatske i da će svatko svatko tko tamo očekuje trunku zdravog razuma a kamoli pravde ostati šokiran.

Svatko od nas u tuđoj boli prepoznaje svoju i doista me šokirala i ražalostila vijest da je Severina izgubila skrbništvo nad svojim sinom...

Toliko je to okrutno i strašno da nedostaje riječi koje bi je mogle utješiti, znam. Nadam se da joj ipak nešto znaci podrška, vjerujem, svih onih koji imaju srca.

Socijalna "skrbnica" koja dijete nije vidjela dvije godine, sigurno ga nema. Niti zdravog razuma, niti ljudskosti. I zamislite, opet su žene bile te koje su presudile Severini. Nitko me neće uvjeriti da je to slučajnost. Nitko me neće uvjeriti da novac u Hrvatskoj ne može kupiti sve, ama baš sve.

Meni majčinstvo nikad nije niti bilo priznato iako moja bol živi sa mnom sve ove godine, svakog dana, svakog trena...

Severina mora ostati jaka i prisebna jer još je pred njom puno iskušenja. Ja šaljem njoj i njenom sinčiću puno ljubavi i snage.

Instagram
 

U Pričama se oglasila i srpska turbo folk zvijezda Jelena Karleuša koja je napisala:

- Nemam riječi! Kome da preda dijete? Liku koji nije htio ni vidjeti dijete prvih godinu dana?! Severina je divna, požrtvovna majka, a interes svakog djeteta je biti uz majku. Svima je jasno da ovaj lik plaća i medije i sudstvo. Bruka i sramota! Severini želim da se brzo izbori za dijete i da se ova noćna mora završi najviše zbog nedužnog djeteta!

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo