StoryEditor
OBITELJSKA DRAMA

OGLASIO SE SEVERININ ODVJETNIK Ona ne može vjerovati da se kao razumna i korektna majka našla u ovoj situaciji. Pokušavam ju uvjeriti da pusti dijete

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Privremena mjera stupa na snagu odmah, a žalba ne odgađa izvršenje. Pišemo žalbu, to je ono što možemo napraviti u ovome trenutku - kazao nam je Severinin odvjetnik Mate Matić nakon što je sutkinja Tea Golub jutros donijela privremenu mjeru i presudila da njezin sin Aleksandar živi s ocem, srbijanskim tajkunom Milanom Popovićem, te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta, piše Slobodna Dalmacija.

U praksi to znači da Popović u svakom trenutku može otići po sina rođenog u vezi s popularnom Splićankom, a ona ga je po zakonu dužna prepustiti ocu.

- Bilo bi zastrašujuće da se ide sudskim putem u ovrhu, pokušavam uvjeriti Severinu da prihvati stanje kakvo je sada, da se ne radi nered oko malog djeteta. Vrlo je teško razgovarati sa Severinom sada, sva je u šoku, izvan sebe je. Jednostavno ne može vjerovati da se, kao razumna i korektna majka, našla u situaciji u kojoj se prednost daje ocu što je zapravo prvi put uopće da je donešena takva odluka - govori Matić karakterizirajući potez sutkinje Golub kao sudski presedan, te ujedno objašnjava kako je do njega došlo.

- Odluka se ne temelji na zakonitim postupanjima određenih tijela tako da ćemo odmah pokrenuti sve moguće postupke i podnijeti kaznene prijave protiv svakoga tko je u ovom slučaju nezakonitom radnjom doveo do ovoga. Što želim reći?! Skrbnica djeteta, koju je odredio sud, na pitanje na raspravi kad je zadnji put vidjela Aleksandra odgovara:"Prije dvije godine". Znači nije ga ni vidjela, apsolutno ništa nije odradila, ali ima svoj stav i daje prijedlog da se dijete povjeri ocu. Apsurd. Pokrenut ćemo apsolutno sve kako bismo ovo spriječili. Drugo, postoji opasnost da bi otac mogao dijete odvesti negdje izvan Hrvatske. Postoji nekakav pasoš, tako se zove jer je u Srbiji napravljen, za čije ishođenje Severina nikada nije dala suglasnost. Napravit ćemo sve moguće da priča eventualno ne ode i u tom smjeru, ali bojim se da je u ovome trenutku najpametnije dijete pustiti, da ga se sada da tamo... Mislim li da je Severina spremna na to?! Nisam siguran, teško je s njom sada razgovarati. Kad malo dođe k sebi, vidjet ćemo što ćemo – rekao nam je odvjetnik Matić.

Pri tom je potvrdio i da Milan Popović odvodi dijete u školu, iako liječnici kažu da ga ne treba voditi tako da se "i na toj fronti vodi rat, a sve nauštrb djeteta."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2020 12:41