MAREKOVIĆ I DALJE TU

TUŽNA OBJAVA NA FACEBOOKU DOBILA NEOČEKIVAN OBRAT Omiljeni voditelj i njegove kultne emisije ipak ostaju na radio valovima

    AUTOR:
    • Karmen Miletić

  • OBJAVLJENO:
  • 18.09.2019. u 15:30

Zagreb, 070219.
Boogie, Margaretska 1.
Tradicionalna zakladna vecer Zaklade Ivana Hodak u klubu Na fotografiji: Robert Marekovic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Robert Mareković

Radijski voditelj i glazbenik Robert Mareković početkom ljeta rastužio je svoje slušatelje objavom na Facebooku kako nakon 21 godine odlazi s Hrvatskog radija na čijem je Drugom programu uređivao i vodio dvije kultne emisije: “Povratak u budućnost” i “Dolcevita”.

Kao razlog ukidanja emisija naveo je tada reprogramiranje i modernizaciju radijskog programa od jeseni, no čini se da je došlo do promjene plana. Iako je rastanak bio najavljen za rujan, a brojni su slušatelji tu odluku tada nazvali kulturocidom, Mareković nam je potvrdio kako se njegov angažman ipak nastavlja, zbog čega je iznimno sretan.

“Navodno je od početka bila intencija da ja i dalje ostanem na radiju, no sve mi je bilo krivo predstavljeno. U svakom slučaju, obje emisije nastavljaju s emitiranjem, a jedina promjena je da se “Dolcevita” preselila na Radio Sljeme. “Povratak u budućnost” i dalje će se emitirati četvrtkom od 20 sati do ponoći na HR-u 2, a Dolcevita nedjeljom od 18 do 22 sata”, rekao nam je Mareković.

“S jedne strane gubim, Drugi program čuje se u cijeloj Hrvatskoj, svugdje je dostupan, a s druge dobivam jer Radio Sljeme ima veliku slušanost u Zagrebu”, naglašava voditelj.

“Povratak u budućnost” jedna je od najdugovječnijih emisija na Drugom programu Hrvatskog radija, a pruža Robertov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju Elvisu Presleyju. Emisija “Dolcevita”, pak, donosi easylistening, lakoslušajuće, pitke, lounge minute, koje vašu nedjelju čine opuštenijom i zabavnijom. “Dolcevita” u vikend slušatelja donosi bossa novu, swing, boogaloo, mambo, sofisticirani funky te pametni pop, retro, ali i recentnu produkciju.

U svakom slučaju, Marekovićeva vjerna publika, od 20 do 70 godina, sretna je što je i dalje u eteru.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo