ŠALABAHTER ŽIVOTA - NEOPISIVO

VIDEO, FOTO: DANIJELA MARTINOVIĆ PREDSTAVILA SVOJU NOVU KNJIGU 'Noćima sam spavala s bilježnicom ispod jastuka, ali sve sam zapisala'

 
Danijela Martinović
 Ronald Goršić / CROPIX

Pred prepunom dvoranom zagrebačkog Hoću knjige Megastorea, slavna splitska pjevačica Danijela Martinović predstavila je u srijedu navečer svoju novu knjigu "Šalabahter života - Neopisivo". Riječ je o zbirci motivacijskih poetskih zapisa koji su namijenjeni svakome, a koji su većinom proizašli iz situacija s kojima se Danijela sama susrela.

- Tematika je ista, kao i u prvoj knjizi, to su motivacijski poetski zapisi. Jako volim tu formu, a kada sam shvatila koliko me ispunjava, uvela sam je u svoju dnevnu disciplinu - otkrila nam je Danijela koja je ukoričenu novu knjigu jedva dočekala.
Danijela je riječ u jednom trenutku dala uredniku izdanja, Gordanu Zečiću, koji je priznao kako je ideju uređivanja knjige jedne estradne zvijezde dočekao sa skepsom.

Prva knjiga je rasprodana

- No, kada sam počeo čitati te njezine "žvrljotine" koje su došle na moj urednički stol, bilo mi je jasno da se radi o materijalu kojeg moramo objaviti. Shvatio sam da je to jedna jako duhovita žena, koja zna pisati, koja piše dobro, zabavno i gađa ravno u srce. Bilo je to jedno lijepo uredničko iskustvo - rekao je Zečić i nasmijao okupljene. Žvrljotine su, kaže, izrasle u vrhunski publicistički rad. Izdavač Neven Kepeski objasnio je kako je, iako je relativno "friški" u izdavačkom poslu, uvjeren kako će Danijelina knjiga biti hit godine, baš kako je i najavljeno. Njezina prva knjiga 'Šalabahter života', objavljena 2016. godine rasprodana je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, čulo se sinoć.

O svojoj potrebi za pisanjem progovorila je i sama Danijela, rekavši kako su ju na stvaranje ovog djela primorali svojevrsni unutarnji demoni.

- Ja sam se budila iz sna kako bih mogla zapisivati. Ova ideja dugo je čučala u meni. Mislim da je vrijeme da se pokažem i otkrijem svijetu. Hvala vam jer ovo što ćete čuti i što ćete pročitati je prava i istinska Danijela - rekla je pjevačica zaradivši veliki pljesak.

- Nisam planirala postati spisateljska zvijezda. Ja sam javna osoba, čitav život sam na neki način pogrešno interpretirana i odlučila sam pisati. Promijeniti sliku o sebi, Doslovce sam noćima držala bilježnicu ispod glave i zapisivala svoje misli. Nekada ti se čini da ćeš poludjeti, ali moraš to izbaciti iz sebe. Takvu slobodu, nakon što sam knjigu napisala, nikada nisam doživjela - otkrila je publici Danijela Martinovič otkrivši kako je sve što je u knjizi napisala rezultat vlastitog proživljenog iskustva. Ulomke iz Danijeline knjige čitala je mlada glumica HNK Varaždin Elizabeta Brodić koja je svojim glasom oduševila okupljene.

Dvojbe i strahovi

Danijela je u jednom trenutku okupljenima priznala kako se i sama suočava sa različitim dvojbama i strahovima, no kako joj je upravo pisanje pomoglo da se suoči s time.

Izdavač knjige Neven Kepeski istaknuo je kako se radi o djelu koje se "ne može prestati listati".

- Danijelina kniga je djelo koje ćete htjeti držati pored kreveta i neprestano listati, jer to mu je namjena, da se stalno lista. Danijela je napravila knjigu koju ćemo svi rado listati i mislim da je ovo početak književne avanture zvane "Danijela" - opisao je pjevačićin rad izdavač.

Danijela je večer završila potpisivanjem knjiga svojim obožavateljima, koji su uz kupljeni primjerak dobili i prigodne poklone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:42