NOVOSTI S DVORA

FOTO Kraljevski par u Singapuru dočekali ovacijama, William otkrio: 'Želim dvoje djece'

 AP

Princ William danas je po prvi puta progovorio o proširenju obitelji sa svojom suprugom Kate. Prilikom posjete britanskoj međunarodnoj školi u Singapuru jedan od učenika je princu postavio pitanje 'koliko veliku obitelj bi volio imati', na što je William bez okljevanja odgovorio 'dvoje', no nije komentirao da li se s time slaže Kate.

William je nedavno izjavio kako je jasno da on i Kate već imaju dosta godina, te da bi voljeli što prije osnovati obitelj.

Kraljevski par u Singapuru dočekalo je preko tri tisuće ljudi, uz ovacije i mahanje zastavicama.

Mladi par jučer je posjetio i singapurski botanički vrt gdje je princu uručena posebna vrsta bijele orhideje nazvana 'Lady Di', u čast njegove pokojne majke, princeze Diane.

- Prekrasna je, šteta što je nikad nije vidjela, rekao je princ William (30), jedva sakrivajući suze. Uprava vrta je novu vrstu ružičaste orhideje nazvala po Williamu i Kate.

Podsjetimo, princ William i supruga mu Catherine počeli su u utorak u Singapuru veliku turneju po Aziji i zemljama u Tihom oceanu u čast 60. obljetnice vladavine kraljice Elizabete II., u kojoj će prigodi Kate održati svoj prvi službeni govor izvan domovine.

Princ i vojvotkinja od Cambridgea koji su u bivšu britansku koloniju stigli u jučer, ostat će u gradu-državi do četvrtka, gdje će održati niz službenih susreta.

Mladi par koji se u travnju 2011. vjenčao pred dvije milijarde televizijskih gledatelja, dolazi u Aziju i Pacifik kao izaslanik kraljice Elizabete II., prinčeve bake, kako bi zastupao monarhiju u povodu obilježavanja njezina dijamantnog jubileja, šezdesete obljetnice vladavine.

William i Kate su kraljičini izaslanici zbog njezine poodmakle dobi (86 joj je godina) i teško može posjetiti sve bivše britanske kolonije Commonwealtha.

No putovanje "Willa i Kate" omogućit će kraljevskoj obitelji i da popravi ugled narušen zbog nedavnih skandala.

Turneja će usto omogućiti kraljevskom paru da dovrši pripreme za eventualno preuzimanje krune, a vojvotkinja će napose svoj prvi službeni govor izvan domovine održati u ustanovi za palijativnu skrb u Maleziji, na drugoj postaji putovanja, gdje će boraviti od četvrtka do subote.

Putovanje će nastaviti u dvjema pacifičkim državicama, članicama Commonwealtha: na Salomonskim otocima, od nedjelje do utorka idućeg tjedna, i u Tuvaluu, gdje će biti u srijedu 19. rujna.

Catherine je nedavno otkrila da njezin suprug za tu prigodu "vježba lokalne plesove", kojima će prisustovati na ovom zanimljivom putovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 12:58