GODINA DANA OD SMRTI

FOTO: Michaela Jacksona oplakivali od Splita i Tokija do Los Angelesa

 AFP

Pjesmom, plesom, suzama i ogromnom količinom cvijeća obožavatelji pokojnog Kralja popa Michaela Jacksona danas su obilježili prvu godišnjicu smrti njihova glazbenog idola.

U Zemlji izlazećeg sunca na ulicama Tokyja najvatreniji obožavatelji među prvima su dočekali taj sudbonosni petak, 25. lipnja, okruženi stvarima koje su nekad pripadale pokojnom pjevaču. Dok je većina postaja diljem svijeta u znak sjećanja puštala najveće hitove Michaela Jacksona, tisuće obožavatelja u Los Angelsu na prvu godišnjicu smrti popularnog pjevača hodočastili su na groblje Glendale's Forest Lawn Memorial-Park gdje je Michael pokopan.

U njegovom rodnom gradu Garyju u saveznoj državi Indiana, njegova majka Katherine otkrila je spomenik tragično preminulom pjevaču, točno ispred skromne obiteljske kuće gdje je grupa Jacksone 5 prvi put zapjevala prije skoro pola stoljeća.

Jacksonova djeca - Prince Michael, Paris i Blanket, također su posjetili Gary i prisustvovali otkrivanju spomenika. Osim komemoracije na groblju i u njegovom rodnom Garyju, predstavnici Michaelove ostavštine nisu isplanirali nikakav drugi službeni događaj na kojem bi se odala počast pokojnom Kralju popa.

Jedino je njegov otac Joe Jackson pomogao organizirati manifestaciju pod nazivom “Forever Michael” u hotelu Beverly Hills, koja će se održati dan nakon godišnjice njegove smrti u subotu, 26. lipnja. U poznatom hotelu u Los Angelesu trebao bi nastupiti bend iz ‘70-ih The Chi-Lites i Jacksonova nećakinja, a cijene karata se kreću od 150 do 500 dolara.

Osim ožalošćenih članova mnogobrojne Michaelove obitelji, mnogi obožavatelji diljem svijeta spontano su organizirali okupljanja u svim većim gradovima poput Munchena, Sacramenta, Londona i Hong Konga, gdje su Jacksonovi imitatori podsjetili prisutne na glazbeni opus dobitnika 13 Grammyja.

Hrvatski obožavatelji su se također prisjetili pokojnog Kralja popa, pa je tako u Splitu povodom godišnjice smrti legendarnog Michaela Jacksona otvorena izložba njegovih fotografija u Galeriji foto kluba Split uz prigodne riječi glazbenika Tonija Kesića i nastup plesne skupine Vruća čokolada. Jacksonovoj popularnosti u našim krajevima svjedoči i činjenica da je u četvrtak tokom tri večernja sata izložbu vidjelo 1135 posjetitelja.

Ipak, osim tuge kod obožavatelja se osjeća i bijes jer godinu dana kasnije liječnik, koji je navodno pjevaču pripisao smrtonosnu dozu anestetika Propofola, dr. Conrad Murray još uvijek slobodno šeta Los Angelesom, štoviše zadržao je i svoju liječničku dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 04:23