STVARI KRENULE KRIVO

Francuska ljepotica Emmanuelle Béart u borbi PROTIV plastičnih operacija: UNIŠTILE su mi izgled!

"Danas me užasava sama pomisao na injekciju", izjavila je Emmanuelle Béart

Desetljećima je sjajan izgled francuske ljepotice privlačio mnoge, no Emmanuelle Béart tek je nedavno priznala kako je "uljepšan" operacijama.

Nakon što je njezin slučaj pošao krivo, glumica je pokrenula kampanju kako bi podigla svijest o problemima koje donose plastična kirurgija.

"Operirala sam usta kada sam imala 27. Taj nije uspjelo.", rekla je i dodala: "Očito je, da su mi se usta sviđala, ne bih ponovno išla na operaciju."

Dugo se nagađalo da je 47-godišnjakinja učinila neke kozmetičke kirurške zahvate, no sada je prvi puta da je potvrdila koliko rano je to zapravo učinila.

Béart se proslavila sa samo 23 godine u francuskom filmu Manon of the spring, koji je postigao međunarodni uspjeh. Oduvijek je bila poznata kao jedna od svjetskih ljepotica. U 40-oj je pozirala gola na plaži za magazin Elle. Rekla je kako je bila jako pogođena neuspjelom operacijom te da nikad više ne bih pod nož. "To je težak čin pri kojem ne možete nužno predvidjeti posljedice, danas me užasava sama pomisao na injekciju."

Filmska zvijezda rekla je kako nije kritična prema drugim ženama koje traže kozmetičke "popravke" jer je vrlo često njihov problem u nedostatku samopouzdanja. Dodala je kako je rad na filmu bio dodatni pritisak da svoj zadrži izgled mladelačkim. Objasnila je: "Nije lako stariti u ovom poslu."

Béart se ovim izjavama pridružila ostalim zvijezdama poput Leslie Ash, Saffron Burrows, Britt Ekland, Melanie Griffiths i Meg Ryan.

Njezini komentari o opasnim plastičnim operacijama izašle su u javnost usporedno sa skandalom o štetnim implantatima tvrtke Poly Implant Prothesis. Tisuće žena, potaknute njezinim izjavama, boje se za vlastiti život otkako je otkriveno da su implantati punjeni jeftinim industrijskim silikonima umjesto medicinskim. U prosincu 2011., zdravstveni uredi u Parizu savjetovali su kako bi se svi ti implantati trebali utkloniti.

Béart ima dvoje djece s kojima živi u Belgiji. Poznata je po svom dobrotvornom radu - UN-ova je ambasadorica i svojom kampanjom podiže svijest o iskorištavanju i izgladnjivanju djece u jugoistočnoj Aziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:39