ZVIJEZDA SLAVLJA

Harry: Kate, žao mi je što si se udala za ćelavog muškarca, ali, s druge strane, on odlično izgleda u tangama!

Princ Harry ostao je vjeran reputaciji nepopravljivog zafrkanta dok je držao govor kao kum na proslavi nakon vjenčanja održanog u Buckinghamskoj palači
 AFP

ZAGREB - Princ Harry ostao je vjeran reputaciji nepopravljivog zafrkanta dok je držao govor kao kum na proslavi nakon vjenčanja održanog u Buckinghamskoj palači.

- Catherine, žao mi je što si se morala udati za ćelavog muškarca. Ali, s druge strane, nijedan muškarac ne izgleda tako dobro u tangama kao moj brat - prepričali su gosti dijelove govora riđokosog kraljevskog mangupa, koji je završio s anegdotom o vremenu kada su novopečeni Vojvoda od Cambridgea i njegova supruga Catherine bili prekinuli na nekoliko mjeseci.

Sjetio se i majke

- Neki Amerikanac joj je neprestao slao mailove, u kojima je samoga sebe nudio kao zamjenu jer je njezin veliki obožavatelj, a idealan je za nju jer često ide u lov na šljuke - ispričao je princ Harry i dodao da je znao kako je Kate idealna za Williama čim ju je prvi put upoznao.

Naravno, Harry se prisjetio i njihove majke Diane, rekavši kako bi bila vrlo ponosna na Williama, zbog čega je mladoženja navodno bio na rubu suza.

Mladoženjin otac princ Charles održao je dirljiv govor u kojemu je za Catherine rekao “druga polovica moga sina” i poručio da je vrlo stretan što sada ima i kćer. Gosti su ipak bili najviše dirnuti govorom Michaela Middletona, koji je pobijedio nervozu i održao savršen govor nevjestina oca.

Baš kao i sam obred, i obje proslave vjenčanja bile su, kažu oni koji su im prisustvovali, besprijekorno organizirane. Popodnevni prijem kraljice Elizabete II. i njezina supruga Philipa za 650 gostiju bio je mnogo smireniji i pompozniji od večernjega.

Torta rezana sabljom

Veličanstvena torta na osam katova prerezana je sabljom, a gostima su posluženi pjenušac te kanapei sa salatom od rakova, terinom od pačje jetre i prepeličjim jajima. Prema tračevima koji su iscurili iz palače, bilo je i nekih trzavica. Kraljica se navodno malo uvrijedila kada je Livy Bleadsdae, bivša cimerica Kate Middleton sa sveučilišta St. Andrews, primijetila da bi plesna dvorana u palači mogla biti premalena za sve goste.

Sophie, grofica od Wessexa, ispričala je pak tako neumjesnu šalu da je princ Andrew demonstrativno otišao. Prijem se potom preselio u vrt palače, gdje je mladence čekao Aston Martin oldtmier s tablicama “Jus5t wed”, upravo vjenčani, kojim je William pokraj razdragane gomile odvezao novopečenu vojvotkinju od Cambridgea u Clarenece House na mali predah prije večernjeg paryja za 600 uzvanika.

Dok su se vozili kroz vrt palače, njihovi prijatelji i obitelji bacali su rižu i konfete. Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea vratili su se nakon nekoliko sati iz stotinjak metara udaljenog Clarence House.

Za taj party bio je organiziran disko unutar palače, ali glavna glazbena zvijezda večeri bila je jedna od trenutačno najpopularnijih engleskih kantautorica Ellie Goulding, koja je drugi dan rekla da tu noć neće zaboraviti dok je živa. Za prvi ples mladenci su odabrali pjesmu Eltona Johna “Your Song”.

- William je uzao Kateinu ruku i odveo je na podij. Ples je bio kompliciran i vijugav, ali onda su im se priključili apsolutno svi ostali, uključujući i Charlesa i Camillu. Gotovo nitko nije sjedio, bio je to odličan početak večeri, nije bilo nimalo uštogljeno - rekao je jedan od uzvanika.

Tulum u kupaonici

Kako je večer odmicala - a dotad je alkohol za većinu tekao čitav dan - razvio se i jedan mini tulum. Harry i nekoliko prijatelja i prijateljica separirali su se u staru kupaonicu princeze Margaret, iznad balkona palače. Što se tamo događalo, još nije procurilo u javnost, ali zacijelo je moralo biti više nego zanimljivo...

Prije diska i nastupa Ellie Goulding poslužena je večera: rakovi za predjelo, janjeći kotleti za glavno i tri vrste deserta. Nakon hrane, za barom su se posluživale obilne kolilčine pića, a najpopularniji su navodno bili martiniji, votka Red Bull i aplletiniji (martini s jabukom).

Jedan od gostiju rekao je kako je disko bio “fenomenalan, namješten kao pravi, moderan noćni klub”. Bilo je tu disko-kugli i svjetlosnih efekata, a soba s prijestoljem postala je chill-out zona.

Charels i Camilla otišli su oko ponoći, a ostali, uglavnom mlađi uzvanici, nastavili su se zabavljati do 3 sata ujutro, kada je vatromet označio fajrunt. Oni kojima to nije bilo dosta, preselili su se u obližnji hotel Goring, koji je bila zakupila obitelj Middleton, i okupirali šank. Alkohol je nastavio teći, a ulogu domaćice preuzela je Kateina majka Carole Middleton. Pred zoru je posluženo pecivo sa slaninom, a oko pet sati zazvonilo je za posljednju rundu pa su se i oni najizdržljiviji potrpali u taksije i zatvorili najsretniji dan za Kate i Williama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:41