BITKA ZA MALU SURI

Hoće li razvod Holmes i Cruisea biti najveća bitka za skrbništvo u Hollywoodu?

Prema pisanju hollywoodskih novina, Katie je 2006. godne priznala da će za svaku godinu braka dobiti 3 milijuna dolara
FILE - In this Nov. 4, 2007 file photo, actress Katie Holmes joins her husband Tom Cruise as he holds their daughter Suri after Holmes finished the New York City Marathon in New York. Holmes' attorney Jonathan Wolfe said Friday June 29, 2012 that the couple is divorcing, but called it a private matter for the family. (AP Photo/Kathy Willens, file)
 AP / AP2007

Glasine su potvrđene. Nakon pet godina braka Katie Holmes (33) podnijela je papire za razvod od Toma Cruisea. Diskretno, preko odvjetnika, zahtjev za rastavu predala je u New Yorku, iako žive u Kaliforniji, kako bi liberalni sud na istočnoj obali ravnopravije podijelio njihovu bračnu stečevinu. A cijelo to vrijeme, Tom je na Islandu snimao film „Oblivion“ nadajući se kako će mu se supruga pridružiti za 50. rođendan. Umjesto ljubavne čestitke, dobio je poziv svog odvjetnika koji ga je obavijestio da je Katie zatražila samostalno skrbništvo nad njihovom šestogodišnjom kćeri Suri kao i pristojnu alimentaciju za njezino uzdržavanje, objavio je ugledni američki Forbes.

Katie zatražila razvod zbog nepomirljivih razlika: Tom Cruise nije ni znao što mu se sprema

- Tom i Katise se razvode. Ovo je jako osobna i privatna stvar Katie i njezine obitelji, istaknuo je u petak svom kratkom priopćenju Jonathan Wolfe odvjetnik slavne glumice i tek tada izazvao medijsku lavinu. Prema pisanju istog Forbesa, Cruise je 9. najmoćniji celebrity na svijetu koji je samo prošle godine zaradio 75 milijuna dolara, a na Katieno priopćenje, reagirao je svojim, također preko odvjetnika.

- Kate je podnijela zahtjev za razvod i jako sam tužan zbog toga. Nisam to očekivao niti sam ikad pomislio da je to moguće, priopćio je Cruise koji je i na vrlo sličan način reagirao kad se razvodio od slavne australske glumice Nicole Kidman, a prije toga i od svoje prve supruge Mimi Rogers.

Obje, tj. prva i druga žena rastavom su dovoljno zaradile, a kao glumice, tek nakon što su ostavile Toma, počele su ostvarivati kvalitetnije uloge.

Upravo stoga, hollywoodski tračeri danas se naslađuju kako bi nakon rastave mogla procvasti i Kateina karijera. Njezina najzapaženija uloga do sada bila je u serijalu „Dawson’s Creek”, a glumila je i u nekoliko visokobudžetnih filmova kao npr. „Batman početak“ otkad je upoznala Cruisea.

Mnogi su zbog toga govorili kako nikad ne bi uspjela da joj nije utjecajnog partnera preko kojega se i zbližila sa svojim trenutno najboljim prijateljima – Jennifer Lopez, Will Smithom kao i Beckhamovima. No, oni koji kažu kako je Tom bio mega utjecajan u visokim hollywoodskim krugovima za Kateinu karijeru, slažu se da ta prednost ima i svoju crnu stranu. Tom je bio „kontrol freak“ za sve što je imalo veze s njezinim filmovima; odlučio je kada će i s kime snimati, čak joj se petljao i u scenarističke dijaloge. Sada će Katie konačno sama moći pokazati koliko vrijedi i koliko je uspjela zadržati utjecaj u Hollywoodu preko slavnih i zatvorenih krugova u kojima se kretala.

- Katie bi trebala njegovati i dalje prijateljstva sa svim svojim kontaktima iako su mnogi od njih prijatelji njezinog bivšeg muža. Tek sada treba iskoristiti sve što je stekla i naučila i može osvojiti svijet, rekla je specijalistica za američke slavne razvode Lisa Bloom iako se mnogi otvoreno podsmijehuju njezinoj takvoj analizi.

Neki drugi, puno ozbiljniji društveni kroničari, većinom na Cruisevoj strani, kažu kako je Katie ipak dosegla vrhunac jer je uloga njezina života bila glumiti suprugu slavnog sex simbola „dok ih smrt ne rastavi“.

Ako je, pak, suditi po izvorima iz Scijentološke crkve čiji je Cruise jedan od najgorljivijih vjernika, prije nego što je prohodao s Katie, Tom je oko bacio na Ericu Christensen i Scarlet Johansson koje je također, kao i Katie, osobno uveo u svoju novu životnu religiju.

A za Katie se odlučio jer je, navodno, bila najneiskusnija među svim tim djevojkama koje su prošle obred inicijacije, ma što god to značilo. Čim su se vjenčali, teoretičari zavjere odmah su „propupali“ objavljujući kako je u predbračnom ugovoru koji su potpisali, Katie za svaku godišnjicu braka i rođendan djeteta ako ga budu imali, dobiva pozamašnu svotu novca.

Mnoge utjecajne hollywoodske novine objavile su da je Katie, primjerice, 2006. godine priznala kako će za svaku godinu braka zaraditi 3 milijuna eura. Prema istoj teoriji, njihov razvod bi stoga bio tek puka formalnost jer bi njime i završili ovako opisani poslovni odnos na početku još definiran strogi ugovorom.

Ipak, malo je još uvijek poznatih činjenica, a jako puno glasina. Ako Katie i Tom jesu potpisali bilo kakav ovakav ili sličan predbračni ugovor, zašto ga ona onda nije priložila niti spomenula u svom zahtjevu za razvod. U jedno su svi sigurni. Nitko više ne vjeruje da je među njima vladala zavidna ljubav do groba o kojoj su govorili do prije još samo mjesec dana. Tada je već vjerojatno Katie razmišljala o razvodu, ali je i dalje nastavila sa, kako joj tituliraju, ulogom života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:08