KORAK U ŽIVOT

Jose Carreras: Koncert će biti emotivan i za nas i publiku

Prihod od koncerta ide za školovanje djece bez roditelja, odnosno za akciju Korak u život

ZAGREB - U povodu večerašnjega velikog humanitarnog koncerta jednog od najvećih svjetskih tenora Josea Carrerasa, na kojemu će u zagrebačkoj Areni nastupiti i Tony Cetinski te Celine Byrne, jučer je u hotelu Regent Esplanade održana konferencija za novinare, na kojoj je maestro izjavio da je siguran da će koncert biti vrlo emotivan, kako za umjetnike, tako i za publiku.

Carreras je naglasio kako će se svi pokušati s velikim poštovanjem i prijateljstvom prisjetiti pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, s kojim je, kako je rekao, doživio brojne prekrasne trenutke.

Na pozornici zagrebačke Arene sveukupno će biti čak 264 glazbenika, uz glavne izvođače nastupit će i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, djevojački zbor Zvjezdice te Zagrebačka filharmonija. Prihod od koncerta ide za školovanje djece bez roditelja, odnosno za akciju Korak u život.

- Neprocjenjivo je što gospodin Carreras pomaže kroz cijelu godinu, neprocjenjivo je što mi je drugi put dao priliku da budem s njim na bini i što mogu od njega učiti i neprocjenjiv je bio maestro Šutej, kao i publika koja će doći na koncert - rekao je emotivni Tony Cetinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:27