TURBOFOLK

MATKO JELAVIĆ JE OGORČEN, TUŽAN I RAZOČARAN 'Plaćenici voze Splitom u krug i informiraju stanovnike o friškoj produkciji te uvozne glazbe...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.01.2018. u 22:51

Split, 020617.
Zeljko Kerum, kandidat za gradonacelnika veceras je na platou trgovackog centra Koteks organizirao uoci izborne sutnje Skup pobjede na kojemu se posljednji puta obratio svim glasacima koji ce izaci na izbore. Na fotografiji: Zlatko Pejakovic, Zeljko Kerum i Matko Jelavic.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

Matko Jelavić sa Zlatkom Pejakovićem i Željkom Kerumom

 

Popularni pjevač, tekstopisac, skladatelj i bubnjar Matko Jelavić (59) ovih dana pozorno je pratio utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje su se igrale upravo u njegovu rodnom Splitu.

Iako je Hrvatska u trećem dvoboju prvog kruga natjecanja izgubila od Švedske, Matko i dalje čvrsto vjeruje u uspjeh naših "Kauboja", no nije mogao izdržati da se ne požali na atmosferu koja je, odlaskom naše reprezentacije u Zagreb, zavladala u gradu pod Marjanom.

- Zadnjih dana Split je bio ponosan zbog rukometa, na automobilima hrvatske zastavice, i djeca i starci u hrvatskim dresovima, a iz automobila su se čule samo naše lijepe pjesme. Među njima i moje. Dojam je da su ljudi bili nasmiješeni i sretni.

No poslije poraza naše reprezentacije, opet su se pojavila dobro poznata vozila s tutta forza navijenim turbofolkom. Voze Splitom u krug i informiraju stanovnike o friškoj produkciji te uvozne glazbe. Očito plaćeni za to - napisao je Jelavić na Facebooku.

Njegova "teorija zavjere" pokazala se kao odličan povod za zanimljivu raspravu na društvenoj mreži.

- Zna se! Plaćenici - dobre sluge, loših gospodara! Lova čini čuda! Prodane duše, neHrvati! Ovo nije stari dobri Split, već tuga - komentirali su mnogi.

Onima koji ipak sumnjaju da Splitom "operiraju turbofolk plaćenici", iskusni Matko je poručio:

- Ne biste vjerovali kakvim se metodama služe 'estrade'.

- Nisu to, dragi Matko, Splićani, nego "uvozni" Hrvati... Može se seljačina spustiti u grad s brda, ali grad u seljačinu nikada ući neće! Najgori su takvi - iz opanaka obuli cipele i prse se - zaključili su fetivi Splićani.

 

Izdvajamo