TURBOFOLK

MATKO JELAVIĆ JE OGORČEN, TUŽAN I RAZOČARAN 'Plaćenici voze Splitom u krug i informiraju stanovnike o friškoj produkciji te uvozne glazbe...'

 
Matko Jelavić sa Zlatkom Pejakovićem i Željkom Kerumom
 Paun Paunovic / CROPIX

Popularni pjevač, tekstopisac, skladatelj i bubnjar Matko Jelavić (59) ovih dana pozorno je pratio utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje su se igrale upravo u njegovu rodnom Splitu.

Iako je Hrvatska u trećem dvoboju prvog kruga natjecanja izgubila od Švedske, Matko i dalje čvrsto vjeruje u uspjeh naših "Kauboja", no nije mogao izdržati da se ne požali na atmosferu koja je, odlaskom naše reprezentacije u Zagreb, zavladala u gradu pod Marjanom.

- Zadnjih dana Split je bio ponosan zbog rukometa, na automobilima hrvatske zastavice, i djeca i starci u hrvatskim dresovima, a iz automobila su se čule samo naše lijepe pjesme. Među njima i moje. Dojam je da su ljudi bili nasmiješeni i sretni.

No poslije poraza naše reprezentacije, opet su se pojavila dobro poznata vozila s tutta forza navijenim turbofolkom. Voze Splitom u krug i informiraju stanovnike o friškoj produkciji te uvozne glazbe. Očito plaćeni za to - napisao je Jelavić na Facebooku.

Njegova "teorija zavjere" pokazala se kao odličan povod za zanimljivu raspravu na društvenoj mreži.

- Zna se! Plaćenici - dobre sluge, loših gospodara! Lova čini čuda! Prodane duše, neHrvati! Ovo nije stari dobri Split, već tuga - komentirali su mnogi.

Onima koji ipak sumnjaju da Splitom "operiraju turbofolk plaćenici", iskusni Matko je poručio:

- Ne biste vjerovali kakvim se metodama služe 'estrade'.

- Nisu to, dragi Matko, Splićani, nego "uvozni" Hrvati... Može se seljačina spustiti u grad s brda, ali grad u seljačinu nikada ući neće! Najgori su takvi - iz opanaka obuli cipele i prse se - zaključili su fetivi Splićani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:18