FAVORITI S PRISAVLJA

Melita i Tamara: Gledatelje bude i prate na spavanje

Posljednjih mjeseci HTV je osvježio program dvama novim licima iako su obje već godinama dio ekipe Hrvatske televizije
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Već nekoliko mjeseci jutarnji i noćni program HTV-a osvježeni su licima Melite Hrengek i Tamare Peras. Dok je Tamari vođenje noćnih “Vijesti” na Prvom programu HTV-a povjereno ove jeseni, s Melitom se gledatelji emisije “Dobro jutro, Hrvatska” druže još od svibnja.

- Osjećam se kao da sam potpuno promijenila posao, iako sam već 11 godina na HTV-u. Još osjećam adrenalin kada je moja šihta u ‘Dobrom jutru’, koje sam i prije stvarno obožavala gledati. Jedino što mi nikada prije nije bilo jasno tko gleda tu emisiju još od sedam sati ujutro.

Željela je raditi u banci

Tek kada sam je počela voditi, postalo mi je jasno, jer doslovce svaki dan nam stižu reakcije gledatelja - kaže Melita koja je ujedno već treću godinu voditeljica emisije “Iza ekrana”, ali prije svega dobro znan glas gledateljima HTV-a.

Naime, ta 34-godišnja Vukovarka najveći dio svoje karijere provela je kao spikerica, nakon što je prošla na audiciji na koju ju je zbog ugodnog glasa pozvala Jasmina Nikić. Bilo je to odmah nakon što je diplomirala ekonomiju, pa je taj angažman Melita prihvatila dok ne nađe posao u banci.

- Naravno, sada banka više nije u planu. Svjesna sam da još imam puno toga učiti, a tu mi puno pmaže moj stalni suvoditelj Davor Meštrović

A dok se Melita vozi na posao prije zore, kada su na cesti još samo pekari, Tamara Peras je postala noćna ptica.

Rođena Zagrepčanka nakon posljednje šihte “Vijesti” u tjednu sjeda u automobil i vozi do Čakovca, gdje i živi, a već sutradan je i tamo čeka posao.

Boravak na tri lokacije

Naime, Tamara je ujedno šefica HTV-ova dopisništva u Čakovcu i studija u Varaždinu, te radi na tri lokacije.

- Najbolje radim pod pritiskom, a i iza sebe imam jako dobru ekipu pa sve funkcionira. Jedino što mi se malo bioritam poremetio, jer znam stići kući tek oko 2 sata ujutro, kada ne spavam u Zagrebu - kaže 38-godišnja Tamara koja u svom vlasništvu ima dvije diplome, jednu FPZ-a, a drugu Pedagoške akademije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:00