PRIRODNA LJEPOTA

Miss Universe gola i neretuširana podiže svijest o ženskom tijelu

Australski supermodel Jennifer Hawkins je fotografijama ženama željela poručiti kako je važno biti 'svoja' te samopouzdana bez obzira na oblik tijela

Miss Universe 2004. i supermodel Jennifer Hawkins više nije samo najseksipilnija Missica već i najhrabrija. Naime, australska je kraljica ljepote pristala pozirati gola za časopis Marie Claire, no na naslovnici će se pojaviti originalna fotografija bez imalo retuširanja.

Međutim, koliko god plemenita bila akcija, neki su je već popljuvali navodeći kako Hawkins, bivša Missica, ne predstavlja 'pravu ženu'.

Glavna urednica australskog izdanja Marie Claire, Jackie Frank, ističe kako su se na akciju odlučili nakon ankete u kojoj je od 5500 ispitanih žena svega dvanaest posto bilo zadovoljno svojim tijelom.

Stavljajući neretuširanu ženu na naslovnicu Frank vjeruje kako će uspjeti odraziti pozitivan stav oko normalnog ženskog tijela. Iste će fotografije kasnije završiti i na aukciji, a sav prihod će ići udruzi Butterfly Foundation koja pruža podršku ženama s poremećajima u prehrani.

- Nemam savršeno tijelo i mislila sam prenijeti ženama kako je važno biti 'svoja' te samopouzdana - objasnila je Hawkings.

No, njezina akcija nije svugdje naišla na dobre reakcije.

- Želi da se žene osjećaju ugodnije u svojim tijelima! Pa hvala, osjećam se još i lošije. Nosim veličinu 10 i još uvijek imam veći 'šlauf' od nje. Napravila je potpuni kontraefekt - zaključila je jedna ogorčena čitateljica Marie Claire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:48