ZADNJE POLUFINALE

Monica i plesna grupa Sinovi u finalu Supertalenta

 Damir Krajać/Cropix

U finale Supertalenta večeras su se plasirali mlada pjevačica Monica Rogić (12) i plesna skupina Sinovi.

Gledatelji su izvrsnu Monicu izabrali izravno, dok je žiri morao birati između drugoplasiranih Sinova i Metal-trubačkog benda 'We come one'.

U posljednjoj polufinalnoj emisiji Supertalenta posljednjih 10 kandidata borilo se za dva preostala mjesta u finalu.

Prvi je nastupio tročlani bubnjarski bend Rudiment iz Varaždina. – Fantastična i neobična točka – komentirao je Dubravko Merlić njihov nastup u kojem je novost bio ples s bubnjevima. Enis Bešlagić je rekao kako samo čeka da objave prvi CD.

Iznenađenje večeri bila je odluka tradicionalno velikodušne Nine Badrić da tijekom nastupa Zrinke Hranjec (32) stisne crveni gumb prije poslovično strogog Merlića. Zrinka je nesretno odabrala vrlo zahtjevnu pjesmu Edit Piaf, a na kraju je i sama priznala kako se pogubila i 'falšala'.

Puno bolje nisu prošle večeras niti sestre Kolgjeraj iz Osijeka. One su se okušale u izvedbi pjesme 'True Colours', no žiri nije bio impresioniran ocijenivši da je nastup bio beskrvan.

Beatboxer iz Vinkovaca Mislav Medić ponovio je svoj uspjeh s audicije. Publika ga je oduševljeno pozdravila, a Merlić je rekao kako su takvi ljudi potrebni u finalu.

Žiri je jednoglasno pohvalio i nastup slavonskobrodske ženske plesne grupe Showtime.

Ushit je ipak kulminirao tijekom nastupa 12-godišnja Monice Rogić koja je svojom izvedbom 'Time To Say Goodbye' oduševila sve nazočne. Merlić je njezino pjevanje proglasio jednim od vrhunaca ciklusa, a Nina je priznala da se naježila dok ju je slušala. Pohvale su toliko uzbudile malu Monicu, očito nenaviklu na ovakve situacije, da su joj suze navrle na oči.

Splitska disco plesačica Petra Mamić (17) po mišljenju žirija prikazala je zavidno umijeće i talent, međutim, svi su bili složni kako joj, ako prođe dalje, neće biti lako u srazu s odličnim i brojnim plesnim skupinama.

Heavy metal trubačka skupina vrlo je profesionalno izvela glazbu svima poznatu iz crtića Pink Panther. Nitko iz žirija nije imao previše primjedbi osim Merlića koji je komentirao kako mu je nešto nedostajalo.

Trbušni plesač ponovno je bio vrlo uvjerljiv, a svom nastupu s audicije dodao je neke nove elemente. Osobito je scenski atraktivan bio njegov ples s plaštevima.

Plesna grupa Sinovi pokazala je, prema Merliću značajan napredak u odnosu na audiciju, a Nina je rekla kako smatra da zaslužuje mjesto u finalu.

Na kraju, pred početak glasovanja, članovi žirija složno su kao svoje favorite istaknuli Sinove i malu Monicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:31