POPRAVLJAJU STANJE

Ante i Ivica Kostelić u 10. stoljeću: Slavni Tomislavovi vitezovi posjetili Ribnik

U Ribnik u srijedu stižu Ionas i Antonivus Silicernium, kraljevi najbliži vitezovi, osobe od povjerenja i vrhunske bojne spreme te junaci brojnih bitaka vođenih u ime kralja u kojima su se borili i pod neprijatelju mnogo poznatijim pseudonimima – Ante i Ivica Kostelić.

Antonivus je stari mudri vitez, u godinama u kojima su mentalna snaga i anticipacija dovoljni da ne izvlači mač. Poput Yode prati ga sila koju sada usvaja njegov sin Ionas, konjanik prvorednik u Tomislavovu konjaničkom špaliru. Ionas je još nagao i mora mnogo naučiti od svog oca kojemu su od mača danas mnogo draži Konfucijevi i Platonovi spisi.

Ionasa i Antonivusa u Ribnik šalje kralj Tomislav kako bi provjerili opću obrambenu sposobnost, tjelesnu spremu i logističku pripremljenost dvorca za moguću dugu opsadu. Naravno, stanje nije zadovoljavajuće, pa Ionas započinje sa satom tjelesnog (cijepanje drva, podizanje tereta, vježbe eksplozivnosti, koordinacije i sl.) s mlađim dvoranima, a Antonivus okuplja starije i prenosi na njih strateške i logističke vještine i upute te tajne vojne obrane.

Sve što im oni ispričaju može biti korisno, ne samo ukoliko dođe do napada, nego i u eliminacijskim turnirima i dvoboju.

Slavne goste dvorani će dočekati u srijedu, 14.rujna, nakon večernjeg filma, na RTL-u!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:58