ONI SU ZA PLES

Sanja Doležal: Naši koncerti bit će neviđena pop-atrakcija

Nakon uvodnog koncerta Fosili odlaze u Skoplje, Suboticu i Novi Sad, a radno će provesti i cijelo ljeto. Imaju i Facebook akciju stipendiranja jednog glazbenika

ZAGREB - Novi fosili, jedna od najpopularnijih grupa na području bivše države, koja je žarila i palila estradom tijekom 80-ih godina i čije hitove i danas mnogi nazivaju najljepšim ljubavnim pjesmama, unatoč karijeri duljoj od 30 godina još su spremni na višesatne koncerte pred brojnom publikom.

Najtrofeniji klub

Upravo zbog toga s prvim toplim danima ove godine odlučili su se za novu turneju koju počinje zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića 12. svibnja. Osim dobrih vibracija i odličnog raspoloženja, obećavaju i vrhunsku tehničku i vizualnu produkciju, dosad neviđenu na domaćim koncertima.

- Prvim koncertom u nizu prije svega želimo dati podršku Košarkaškom klubu Cibona, koji je najtrofejniji hrvatski klub, a zatim ćemo krenuti malo i izvan granica.

Održat ćemo koncerte u Skoplju, Subotici i Novom Sadu, ljeto ćemo provesti radno na obali, a na jesen idemo u Slavoniju - ispričala je pjevačica Sanja Doležal te dodala da turneju, s obzirom na sadašnju situaciju, planiraju završiti u veljači iduće godine velikim koncertom u Areni Zagreb.

Osim dobro poznatih hitova Novih fosila, na repertoaru će se naći i poneka nova pjesma jer grupa intenzivno radi i na tome, a iako je dobar dio već napisao njihov autor Rajko Dujmić, Fosili su organizirali neobičan natječaj na Facebooku, putem kojega će odabrati i uglazbiti najbolju pjesmu od svih pristiglih.

Stipendija za glazbenika

Turneja domaćih pop-legendi ima i svojevrsnu humanitarnu notu. Novi fosili će, naime, nakon završetka turneje stipendirati jednog mladog talentiranog glazbenika.

- Ideju smo dobili na jednom od naših druženja jer je Rajko gost-predavač na Rock akademiji pa je u kontaktu s mladim glazbenicima. Možda ne možemo kao vlada u sjeni ovu državu poboljšati, ali možemo svojim primjerom pokušati potaknuti da se čini ono što je dobro - sa smiješkom je zaključila Sanja koja će na turneji zablistati u haljinama Matije Vuice.

Poznata pjevačica svojedobno se okušala i u samostalnoj te televizijskoj karijeri, no ipak je najpoznatija upravo kao pjevačica jedne od najdugovječnijih hrvatskih grupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 21:54