PETRA ECCLESTONE

GORKA BITKA KĆERI SLAVNE HRVATICE ZA MILIJARDE Najmračnije tajne iz propalog braka bogate nasljednice: 'Prijetio joj je da će dobiti metak u čelo...'

Nakon šest godina braka razvode se Petra Ecclestone i James Stunt, koji će se boriti za podjelu oko 5,5 milijardi funti vrijedne zajedničke imovine.
 Getty Images

Od bajkovitog, 12 milijuna funti vrijednog vjenčanja koje se održalo u talijanskom dvorcu Odescalchi smještenom u srednjovjekovnom gradiću Bracciano pokraj Rima, nije prošlo ni šest godina. Jedna od najskupocjenijih britanskih svadbi svih vremena uskoro će postati i najskuplja rastava braka u povijesti Velike Britanije: Petra Ecclestone, kći Bernieja Ecclestonea, vlasnika Formule 1, razvodi se od britanskog milijardera Jamesa Stunta, a kako trenutačno stvari stoje, postupak će za sve uključene biti neugodan.

zadar 150705
bernie i petra ecclestone na svojoj jahti u zadru
foto jure miskovic
-staze-

Osim što se spore oko 5,5 milijardi funti vrijednog imetka (unatoč tome što su potpisali predbračni ugovor), u javnost je počeo izlaziti i prljavi veš mladog para: umiljati, uspješni dečko iz britanske srednje klase ‘preko noći’ se pretvorio u nasilnika, otkriveno je i da se u rasprave između njega i supruge nerijetko uplitala i policija, a na neki dan održanom prvom ročištu, nakon što mu je sud naložio da se mora iseliti iz njihovog gotovo 100 milijuna funti vrijednog doma u Chelseaju, fizički je nasrnuo i na punca, nazvavši ga p*****.

Prijavila policiji
MONTE CARLO, MONACO - MAY 27:  Petra Ecclestone is seen in the paddock before the start of the Monaco Formula One Grand Prix at the Circuit de Monaco on May 27, 2012 in Monte Carlo, Monaco.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Getty Images

Inače vrlo tih Bernie Ecclestone, pogotovo kada je njegov privatni život u pitanju, iznerviran svojim uskoro bivšim zetom u nedjelju je dao intervju za britanski Daily Mail u kojem je samo potvrdio ono o čemu britansko visoko društvo dugo vremena šuška: u braku jednog od najbogatijih britanskih parova već neko vrijeme stvari ne stoje baš najbolje.

“Priprijetio joj je da će joj odvaliti glavu”, ispričao je bivši hrvatski zet, prisjećajući se večere u londonskom restoranu The Rib Room, održane u listopadu 2015. Iako nije poznato što je prethodilo takvim prijetnjama, Ecclestoneovu su priču potvrdili brojni svjedoci, a jedan od njih policiji je ispričao kako je prijetnja bila metak u čelo, a ne ublažena verzija koju je prepričao Stuntov punac. Bogata nasljednica cijeli je slučaj prijavila policiji, njezin je suprug idući dan uhićen, no optužnica nije podignuta. Kako, navodno, ovo nije bio izoliran slučaj u kojem je britanski plejboj svoju agresivnu narav demonstrirao pred svjedocima, nije moguće ne zapitati se zašto nitko nije intervenirao? Njegova kći je, objasnio je vlasnik Formule 1, izuzetno povučena i tiha i ne govori o svojim problemima niti želi da se itko petlja u njezin život.

“Da mi se ikad obratila i rekla da se nešto događa, ne bi bilo dobro za Jamesa”, za Daily Mail je izjavio 86-godišnji tajkun.

Brojni incidenti
Zadar, 070708.
Bernie Ecclestone danas je sa svojom obitelji stigao u zadar na jahtu Petara koja ih je cekala dva dana usidrena u Tankerkomecovoj marini. Bernie Ecclestone i kcer Petra.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Jedan od neugodnijih incidenata koje je Bernie Ecclestone prepričao u intervjuu odvio se na proslavi drugog rođendana njegove unuke Lavinije, kada se James Stunt pred dvadesetak gostiju počeo obrecati na svoju suprugu, na što ga je tajkun pozvao da iziđu van. Britanski plejboj tada je fizički nasrnuo na Bernieja Ecclestonea, a kako situacija ne bi eskalirala, upleo se i Stuntov otac Geoffrey, pozvavši ih da se urazume jer su na dječjem rođendanu. I u ovom slučaju svjedoci su imali drugačije viđenje stvari: u svađu su se upleli i tjelohranitelji, a Stunt je zatim nestao s proslave. Nakon toga, Petrina starija sestra Tamara Ecclestone i njezin šogor prestali su razgovarati.

“James ima kratak fitilj i ne treba mu puno da se ‘zapali’. Sitnice koje nikog drugog ne bi smetale njega diraju. Vrlo se lako uzruja oko stvari oko kojih se ne bi trebalo uzrujavati”, izjavio je Bernie koji je u više navrata, tvrde ljudi bliski obitelji Ecclestone, zeta nazivao “idiotom”, najviše mu zamjerajući “nonšalantan” pristup trošenju, pogotovo zato što nikome nije u potpunosti jasno otkud novac (njegovo je bogatstvo procijenjeno na 3,3 milijarde funti). James Stunt se, naime, bavi trgovinom zlatnim polugama i umjetninama, a jedan od njegovih skupocjenih automobila gotovo je svakodnevno parkiran ispred prestižne aukcijske kuće Sotheby’s. Međutim, nitko ne zna što i kome prodaje, a sudeći po tome što redovito hoda okružen svitom tjelohranitelja i vozi se u pratnji nekolicine blindiranih automobila, vjerojatno se radi o nečemu “mutnome”, a u prilog tome ide i niz nesretnih događaja koji su zadesili obitelj Ecclestone-Stunt u posljednjih godinu dana.

U svibnju 2016., dvojica nepoznatih počinitelja su u njihov dom ubacili Molotovljev koktel, a počinitelji su uhvaćeni u bijegu. Tri mjeseca kasnije u Brazilu je oteta Aparecida Schunck, Berniejeva šogorica i majka njegove treće supruge Fabiane čiju su slobodu platili 39 milijuna funti. Najtragičniji od događaja jest smrt Jamesova brata Leeja, koji je u rujnu pronađen mrtav u kući svojih roditelja. Dvije godine stariji Lee bio je direktor Stuntove tvrtke Stunt&Co koja se bavila preprodajom zlata, a nekoliko dana nakon njegove smrti, urede u londonskom Mayfairu pretražila je policija pod sumnjom na pranje novca. Istraga je još u tijeku.

BERLIN - SEPTEMBER 17:  Petra Ecclestone and boyfriend James Stunt attend the presentation of the Petra Ecclestone menswear collection at The Corner on September 17, 2009 in Berlin, Germany.  (Photo by Florian Seefried/Getty Images)
Getty Images

S obzirom na to da pobjesnjelom plejboju posao ne ide baš najbolje - vrijednost njegovih tvrtki pala je za gotovo dva milijuna dolara, a njegov raskalašeni životni stil treba netko financirati, za očekivati jest da će brakorazvodna parnica Petre Ecclestone i njezina posrnulog supruga biti duga i neugodna. U Jamesovom ringu bori se odvjetnik poznatih, David Sherborne, dok Petru brani barunica Fiona Shackleton, koja je zastupala i princa Charlesa u brakorazvodnoj parnici protiv princeze Diane te Paula McCartneya kada se razvodio od Heather Mills. Obojici je priskrbila profitabilne rastave, što je, s obzirom na to da sat rada naplaćuje 600 funti, bilo i za očekivati.

Raskošno vjenčanje

Petra Ecclestone i njezin uskoro bivši suprug upoznali su se 2006., na slijepom spoju koji su organizirali zajednički prijatelji, njoj je bilo svega 17 godina. Pet godina kasnije 28-godišnja nasljednica se za svog sedam godina starijeg odabranika udala na raskošnoj svadbi. U veljači 2013. par je dočekao svoje prvo dijete Laviniju (4), a dvije godine kasnije Petra Ecclestone rodila je blizance Jamesa Juniora i Andrewa (2). Usporedno s rođenjem sinova, počeli su problemi.

“Novcem ne možeš kupiti sreću”, izjavila je jednom prilikom Petra Ecclestone. Da je tada znala što je čeka u budućnosti, možda bi mislila drugačije - sreću možda ne možeš platiti, no najbolje odvjetnike u državi svakako da.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:01